Teknoloji

Qualcomm CES 2016’da hangi teknolojileri sergiliyor?

qualcomm aptx lossless
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

qualcomm-logo-100215

Qualcomm, CES 2016’da akıllı evlerden Snapdragon Flight’a, X5 LTE modemden Bluetooth Smart yongaüstü sistemlerine kadar farklı teknolojilerini sergiliyor.

Smart Home Reference Platform

Qualcomm konut kontrol merkezlerinin ve akıllı hoparlörlerin kontrolü için işleme, ses tanıma, görüntü ve ses, kamera, bağlanabilirlik özelliklerini kazandıran çok yönlü Qualcomm Snapdragon 212 işlemcisi üzerine kurulu Smart Home Reference Platform’unu (Akıllı Konut Referans Platformu) tanıttı. Bu yeni teknoloji konutlardaki uygulamaları ve eğlence cihazlarını da kapsayacak.

Tencent ve ZEROTECH, Qualcomm Snapdragon Flight Platform ile çalışan ticari insansız hava aracını tanıttı

Qualcomm, Tencent ve ZEROTECH, Qualcomm Snapdragon Flight platform ile çalışan ticari insansız hava aracını (İHA) duyurdu. YING isimli bu inovatif İHA, Snapdragon 4K kayıt teknolojisini kullanarak video görüntülerini “supersample” olarak elde ediyor ve 1080p kalitesinde görüntü ve fotoğraf kayıt imkânı sunuyor. Ayrıca bu işlemci sayesinde birinci kişi gözünden 720p kalitesinde doğrudan yayın yapılabildiği gibi bu görüntüler, Tencent’in İHA sosyal topluluk platformları Wexin ve QQ’ya da doğrudan yüklenebiliyor.

Uygun maliyetli Snapdragon X5 LTE Modem (9×07)

Qualcomm modem portföyünü yeni X5 LTE modem (9×07) ile genişletti. Çok modlu özelliği ve 150 Mbps’ye kadar indirme hızına ulaşan LTE Kategori 4 bağlantısını destekleyen bu modem, daha fazla veri hızlarına ihtiyaç duyan mobil genişbant uygulamaları ve nesnelerin interneti (IoT) için tasarlandı.

Wi-Fi SON (Kendi Kendini Düzenleyen Ağ) Çözümleri

Qualcomm; bazı OEM’ler ile bağlantılı olarak akıllı ağ geçitlerine, kablosuz yönlendiricilere, menzil genişleticilere ve erişim noktalarına güç veren ağ ürünlerine birçok yeni özellik katan Qualcomm Wi-Fi SON çözümlerini tanıttı. Bu OEM’ler içerisinde Airtight, Asus, D-Link, Linksys ve TP-Link bulunuyor.

aptX HD

Qualcomm, Bluetooth kablosuz bağlantı üzerinden 24 bit kalitesinde müzik dinleme imkanı sunan yeni gelişmiş codec’i aptX HD’yi tanıttı. Bluetooth üzerinden müzikleri stereo olarak dinlemede devrim yapan ve hâlihazırda var olan aptX ses codec platformu üzerine inşa edilen aptX HD, ses üreticilerinin yüksek çözünürlükte kablosuz müziğe artan talebi karşılamaları için tasarlandı.

Bluetooth Smart SoC

Qualcomm; günümüzün “her an açık” dünyasının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tasarladığı yeni Bluetooth Smart 4.2 System-on-Chip (SoC) ailesinin yeni üyesi CSR102x’i tanıttı. CSR102x özellikle nesnelerin interneti (IoT) içerisinde performans, pil ömrü ve maliyetin kritik öneme sahip olduğu kablosuz uzaktan kontrol, basit akıllı saatler, konut otomasyon çözümleri gibi uygulamalar için özel olarak optimize edildi.

802.11ad Çok-bantlı Wi-Fi Ekosistem Ürünleri

Qualcomm ağ, mobil ve bilgisayar segmentlerinde yeni çok-bantlı Wi-Fi ürünler açıklayacağını duyurdu. Bu yeni ürünlerin ekosistemi daha da canlandıracak yolun önünü açması ve 802.11ad protokolünün Wi-Fi bağlantının evrimine kazandırdığı kapasitenin ve hızın büyüklüğünü öne çıkarması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER