Teknoloji

Qualcomm Broadcom’un satın alma teklifini geri çevirmeye hazırlanıyor

qualcomm
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

qualcomm broadcomBroadcom kısa bir süre önce Qualcomm’u satın almak için 130 milyar dolarlık bir teklifte bulunmuştu. Qualcomm’un söz konusu teklife pek sıcak bakmadığına dair haberler, çok daha uzun süre önce gündeme gelmişti. Şirkete yakın kaynaklara göre, bu yaklaşımda bir değişiklik olmadı. Kısacası, Qualcomm Broadcom tarafından sunulan satın alma teklifini reddetmeyi planlıyor.

Broadcom, Qualcomm için hisse başına 60 dolar teklif etmişti. Şirket, bunun dışında kendisine ait 10 dolarlık hisseleri de teklife dahil etmişti. Toplamda biçilen 70 dolarlık hisse değeri, Qualcomm’un dedikoduların çıkmasından önceki hisse fiyatının yüzde 27 fazlasına tekabül ediyor.

Qualcomm’un yönetim kurulunun teklifi değerlendirmek için toplandığı ve teklifi yetersiz bulduğu söyleniyor. Şirketin konuya ilişkin resmi açıklamayı ise bugün (13 Kasım) itibarıyla yapması bekleniyor. Kaynaklara göre, Broadcom red cevabına rağmen Qualcomm’un peşini bırakmayacak. Broadcom’un Qualcomm hissedarlarını ikna etmek adına fiyat yükseltmeye hazırlandığı söyleniyor.

Broadcom Qualcomm ile birlikte NXP’nin de sahibi olabilir. Qualcomm, NXP’yi 38 milyar dolar karşılığında satın almak için geçtiğimiz yılın ekim ayında anlaşmıştı. Qualcomm, Broadcom’un teklifine karşı NXP’ye ödeyeceği rakamı artırmayı planlamadığını daha önce açıklamıştı.

Qualcomm Broadcom teklifiyle gündeminden sıyrıldı

Qualcomm teklifi kabul etse bile, satışın onaylanması için hem hissedarların hem de düzenleyici kurumların onay vermesi gerekiyor. Şu sıralar başı Apple’ın açtığı davalar nedeniyle belada olan Qualcomm Broadcom’un teklifi ile gündeminden sıyrılma fırsatını yakaladı.

İLGİLİ HABERLER