Teknoloji

Qualcomm Broadcom tarafından sunulan yeni satın alma teklifini de reddetti

qualcomm
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

qualcomm broadcomBroadcom, bu hafta içinde Qualcomm’u satın almak için sunduğu teklifi yenilemiş ve hisse başına teklif değerini 82 dolara çıkarmıştı. Şirket, her Qualcomm hissesi için 60 dolar nakit ve 22 dolar değerinde Broadcom hissesi teklif etmişti. Ancak bu teklif de Broadcom’un arzuladığı sonucu vermedi. Qualcomm Broadcom tarafından sunulan teklifi, değerinin altında olduğu gerekçesiyle geri çevirdi.

Qualcomm, kararını başkanı Paul Jacobs tarafından Broadcom CEO’su Hock Tan’a hitaben yazılan bir mektupla bildirdi. Jacobs, mektupta Qualcomm ve Broadcom’un teklifteki değer farklılıklarını müzakere etmek üzere bir araya gelmesini önerdi.

Bu önerinin Broadcom tarafından olumlu karşılanması pek muhtemel görünmüyor. Şirket, daha önce yaptığı açıklamada 82 dolarlık önerisinin son teklif olduğunu belirtmişti. Qualcomm ise sunulan yeni teklifin de NXP’yi satın alacak olmasını göz ardı ettiğini belirtti. NXP’yi 38 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya veren Qualcomm, sürecin Çin’den gelen onayla tamamlanmasını bekliyor.

Qualcomm mektubunda Broadcom’un olası bir satın almanın onaylanması için gerekli adımları atmak için hazır olup olmadığı sorusunu sormayı da ihmal etmedi. Olası bir anlaşmanın ABD’nin yetkili kurumları tarafından onaylanmama ihtimalini hatırlatan Qualcomm, bunun kendisi adına büyük bir darbe olacağının altını çizdi.

Qualcomm Broadcom tehdidinden henüz kurtulmuş değil

Qualcomm Broadcom tarafından sunulan yeni teklifi reddetse de, bu durum Broadcom için sürecin tamamlandığı anlamına gelmiyor. Broadcom’un teklifinin onaylanması için Qualcomm’un 11 yönetim kurulunun değişmesi adına şirketin hissedarları nezdinde lobi çalışması da ihtimaller arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER