Eğlence

Qualcomm aptX Adaptive kablosuz ses deneyimini değiştirmeye geliyor

qualcomm aptx adaptiveIFA 2018 duyuruları art arda gelmeye devam ediyor ve Qualcomm da bu şölene katılıyor. ABD San Diego merkezli şirket, Bluetooth tabanlı ses sistemleri için uyarlanabilir ses destekli aptX kodlayıcısının duyurusunu gerçekleştirdi. aptX Adaptive adlı platform Bluetooth üzerinden yüksek çözünürlüklü, kesintisiz ve düzgün bir dinleme deneyimi vadediyor.

aptX Adaptive standardı içeriğe göre ayarlama yapabilecek şekilde tasarlandı. Oyun oynarken, video izlerken ve Spotify’da ya da başka bir müzik platformunda müzik dinlerken ses, içeriğe göre ayarlanıyor. Basitleştirilmiş kullanıcı arayüzü sayesinde özellikler ve konfigürasyonlar üzerinde kafa yormadan istediğiniz ses çıkışını elde edebileceksiniz.

Yeni aptX versiyonu sayesinde, Qualcomm destekli cihazlarda bulunan aynı anten üzerinde, düşük gecikme ve yüksek frekans iletimleri arasında kolaylıkla geçiş yapılabilecek. Aynı zamanda aptX ve aptX HD gibi daha eski standartlarla da uyumlu olacak.

qualcomm aptx adaptive

aptX Adaptive’i muhtemelen Snapdragon 855’te göreceğiz

Qualcomm, aptX Adaptive‘in henüz adı resmi olarak açıklanmamış Snapdragon yonga setinde kullanılabilir olacağını kaydetti. Muhtemelen Snapdragon 855 bu desteği taşıyacak.

Snapdragon 855‘in aralık ayı sonunda duyurulması bekleniyor. Ancak bu yeni yongayı taşıyan akıllı telefonlar muhtemelen gelecek yılın başından itibaren gelecek. Ocak ayının ilk haftasında düzenlenecek CES 2019, bu işlemciyi taşıyan telefonları göreceğimiz ilk ortam olacaktır.

İLGİLİ HABERLER