Teknoloji

Qualcomm yeni nesil akıllı saat yongasını 10 Eylül’de tanıtacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

qualcomm akilli saatQualcomm akıllı saat pazarındaki varlığını daha belirgin kılmak adına önemli bir adım daha atmaya hazırlanıyor. Şirket, Google’ın Wear OS işletim sistemini taşıyan saatlere özel olarak geliştirdiği yongayı tanıtacağı tarihi açıkladı.

Qualcomm tarafından gazetecilere gönderilen e-postada, 9:10’u gösteren bir saat görseli yer alıyor. Görselin altında da 10 Eylül tarihin rakamlarla verilmesi, şirketin duyuruyu yapacağı tarihin daha net anlaşılmasını sağlıyor.

E-postada saat görselinin kullanılması da, doğal olarak duyurunun saatlerle ilgili olduğunu gözler önüne seriyor. 2016’da duyurulan Snapdragon Wear 2100’den bu yana akıllı saat pazarına yönelik bir adım atmayan şirket için hareket zamanının geldiği bir süredir konuşuluyordu.

Yeni Qualcomm akıllı saat yongası hakkında şu an için pek fazla şey bilinmiyor. Ancak yonganın daha kompakt cihazların yolunu açmak adına selefine kıyasla daha küçük olması, daha uzun pil ömrü sunması ve daha güçlü olması bekleniyor. 10 Eylül tarihinde düzenlenecek etkinlikte yeni yonganın kullanılacağı ilk akıllı saatler hakkında da bilgi verilebileceği belirtiliyor. Bir süredir konuşulan Google Pixel serisi akıllı saatin de bu cihazlardan biri olması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER