Teknoloji

Sony PC ve Mac için PS4 Remote Play uygulaması için çalışıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ps4-remote-play

PS4 Remote Play, Sony PlayStation 4’ün hak ettiği değeri bulamamış özellikleri arasında yer alıyor. Özelliğin hak ettiği değeri görememesinde, sadece PS Vita ve bazı Sony akıllı telefonlara oyun yayını yapabilmesinin etkili olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Ancak gerekli ekipmanlara sahip olanlar için PS4 Remote Play, bambaşka bir deneyimin kapılarını açabiliyor.

Sony Worldwide Studios başkanı Shuhei Yoshida tarafından atılan bir tweet, şirketin PC ve Mac için bir PS4 Remote Play uygulaması üstünde çalıştığını ve yakında daha çok kişinin bu özellikten faydalanabileceğini ortaya koyuyor.

Söz konusu uygulama, Sony ile Microsoft arasındaki oyun konsolu farklarından birini daha kapatmış olacak. Microsoft, Windows 10 ile Xbox One oyunlarının PC’ye aktarımını mümkün kılmıştı. PS4 ise hem PC hem de Mac kullanıcılarını sevindirecek.

Bilgisayar üzerinden PS4 Remote Play deneyimi

Sony’nin bundan sonra atacağı adımın özelliği Sony akıllı telefonların ötesine taşımak olması bekleniyor. Böylelikle PS4 oyunlarının Android ekosisteminin daha geniş bir kısmına ve iOS’e aktarımı mümkün hâle gelebilir. Ancak şirket bu adımı atmasa bile, televizyonda başka bir şey izlenirken bilgisayar üzerinden Destiny oynayabilme fırsatı kulağa oldukça hoş geliyor.

İLGİLİ HABERLER