Teknoloji

Windows 11, Print Screen tuşunu baştan yaratıyor

windows 11 güncelleme print screen

Microsoft, Windows 11’de Print Screen (Prt Scr) tuşunun kullanım şeklini değiştirmeye hazırlanıyor. Uzun yıllardır devam eden varsayılan işlemin yerini alacak olan yenilik sayesinde, artık ekran görüntüsünü panoya kopyalamak yerine doğrudan Microsoft’un Ekran Alıntısı Aracı uygulaması açılacak. Bu değişiklik, Windows 11’in en son beta sürümlerinde denenmeye başlandı.

Windows 11 zaten Print Screen tuşunun Ekran Alıntısı Aracı’nı açacak şekilde değiştirilmesine izin veriyor; fakat Microsoft, yakında yayınlanacak olan KB5025310 güncellemesi ile bu işlemi varsayılan hâle getirecek. Eğer önceden Ayarlar > Erişilebilirlik > Klavye yolunu izleyerek bu seçeneği değiştirdiyseniz, Windows 11 mevcut ayarınızı muhafaza edecek; fakat birçok kullanıcı için bu değişiklik uygulanacak.

Print Screen tuşu, özellikle çoklu monitör kullanımında, tüm ekranları tek seferde yakalama yerine aktif pencereyi yakalamak için ALT + Print Screen kombinasyonunu kullanma gerekliliği nedeniyle, yeniden düzenlemeye ihtiyaç duyuyordu. Üstelik, geçmişte birçok üçüncü taraf uygulama da bu tuşu kullanarak işlem yapmaya çalıştı. Örneğin, Microsoft’un OneDrive uygulaması Print Screen ile alınan ekran görüntülerini kaydetmeye çalışırken, Dropbox da benzer bir işlem gerçekleştiriyor ve ShareX gibi uygulamalar ekran görüntüsü yakalamak için Print Screen tuşunu varsayılan olarak kullanıyordu.

Microsoft’un, Print Screen tuşunu varsayılan olarak kendi Snipping Tool’una yönlendirmesi kararı, bazı Windows 11 kullanıcılarını şaşırtabilir veya rahatsız edebilir; ancak bu değişikliği eski haline döndürmek oldukça kolay olup, BT yöneticileri önümüzdeki aylarda bu özelliğin nasıl dağıtılacağını denetleyebilecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER