Teknoloji

Prestigio’nun yakında beklenen Windows Phone cihazı sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Windows Phone ekosisteminde Nokia’nın hatırı sayılır bir ağırlığı var, ancak çok yakında bu ekosisteme daha fazla oyuncunun giriş yapması bekleniyor. Bunlar arasında Micromax ve Prestigio gibi adı diğer üreticilere göre daha az duyulmuş şirketler de var.

prestigio-multiphone-sizinti-140514

Aslında Prestigio adını Türkiye’de biraz daha fazla görmeye başladık, nitekim bu şirket Android ve Windows ürünleriyle Türkiye pazarına geçtiğimiz aylarda giriş yapmıştı. Bakalım, şirketin sızan Windows Phone cihazı Türkiye piyasasında olacak mı, bunu da zamanla göreceğiz.

Prestigio Windows telefonu için MultiPhone PAP5507 gibi bir isim seçmiş. Teknik özelliklerine bakıldığında bu telefonun orta sınıfa hitap eden bir ürün olacağı anlaşılıyor. 1.2 GHz Snapdragon işlemci, 1280 x 768 piksel çözünürlüklü ekran ve 8 megapiksel arka kamera başlıca teknik özellikler olarak listeleniyor. Prestigio’nun yakında çıkacak akıllı telefonunun diğer teknik özellikleri şu an için bilinmiyor.

Windows Phone pazarı son aylarda sadece Nokia’dan yeni ürünler görür olmuştu. Nokia’nın Akıllı Cihazlar ve Servisler biriminin Microsoft çatısı altına girmesinin ardından artık Microsoft’un birinci elden çıkardığı telefonlarını göreceğiz. Ayrıca Samsung, HTC, LG gibi mevcut Windows Phone ekosistem üyelerinin de yeni Windows telefonlar çıkarması bekleniyor. Daha az ün yapmış şirketler de hesaba katıldığında Windows Phone ekosistemi bir hayli şenlenecek gibi görünüyor. Ancak bu şenlik ne kadar sürer, uzun süreli olur mu, onu henüz kestirmek zor.

İlgili >> GSM Arena, Hi-tech

İLGİLİ HABERLER