Eğlence

Prestigio’dan Android tabanlı multimedya cihazları MultiCenter Box ve Mini

Avrupalı üretici Prestigio da oturma odalarına özel iki ürünle tüketicilerin karşısına çıkıyor. Chromecast’in Avrupa topraklarına ayak bastığı günlerde duyurulan yeni multimedya cihazları Android 4.2 Jelly Bean sayesinde multimedya noktasında bir hayli iddialı görünüyor.

prestigio-multicenter-box-200314

Prestigio MultiCenter Box ve MultiCenter Mini cihazları aynı donanım bileşenlerini barındırıyor. Her ikisinde de 1.5 GHz çift çekirdekli ARM Cortex-A9 işlemci, Mali 400 grafik yongaseti, 1 GB RAM bulunacak. Bu iki ürün boyutlar ve bağlantı özellikleriyle birbirinden ayrılıyor.

MultiCenter Box Apple TV’ye benzer bir kasada gelirken MultiCenter Mini tıpkı Chromecast gibi bir parmak aygıtı  görünümüne sahip. MultiCenter Box üzerinde toplam iki adet USB 2.0 portu, eski TV’lere de bağlantı imkanı sağlayan AV soketi, HDMI, Bluetooth kablosuz bağlantı desteği gibi bağlantı özellikleri bulunuyor. LAN portu ve Wi-Fi desteği de diğer bağlantı özellikleri arasında yer alıyor.

prestigio-multicenter-mini-200314Her iki ürün de Android tabanlı olduğu için Google Play yüklü olarak geliyor. Bu sayede Android cihazlarıyla uyumlu video oynatıcıları veya internetten canlı yayın uygulamalarını yükleyip kullanmak da mümkün oluyor. Ayrıca Box’ı Bluetooth veya USB portu üzerinden klavye bağlayarak bir bilgisayar gibi de kullanabilirsiniz.

1080p video oynatabilen, aynı zamanda herhangi bir Android cihazından Miracast ile içerik akışına izin veren bu cihazlar yardımcı bir uygulama sayesinde Android, iOS veya Windows cihazlarını dokunmatik ekranlı uzaktan kumandalara çevirebiliyor.

Prestigio MultiCenter Box 76 avro, Mini ise 56 avro fiyat etiketleriyle yurt dışında alıcı buluyor.

İlgili >> Prestigio

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER