Eğlence

Adobe Premiere Pro, After Effects ve Frame.io yeni AI ve 3D özelliklerle zengileşiyor

adobe premiere pro

Adobe, iş akışını geliştirmeyi ve zaman alıcı görevleri hızlandırmayı amaçlayan popüler video ve ses düzenleme uygulamaları olan Premiere Pro, After Effects ve Frame.io için şu anda beta aşamasında bazı yeni yapay zeka ve 3D özellikleri sunuyor. Bu yenilikler, yaratıcı işlerinizi daha da geliştirmenize olanak tanıyor.

Adobe’nin Premiere Pro uygulaması, yeni yapay zeka destekli “Konuşma Geliştirme” özelliği ile dikkat çekiyor. Bu özellik, kötü kaydedilmiş diyalogları sanki profesyonel bir stüdyoda kaydedilmiş gibi kılarak ses kalitesini artırıyor. Arka plan gürültüsünü otomatik olarak kaldıran Konuşma Geliştirme, kullanıcıların projelerinde ne kadar bu özelliği kullanmak istediklerini ayarlamaları için bir kaydırıcı sunuyor.

Premiere Pro’da ayrıca yeni bir “Ses Kategorisi Etiketleme” özelliği yer alıyor. Bu özellik, diyalog, müzik, ve ses efektlerini veya ambient sesleri otomatik olarak işaretler. Yeni “filler kelime algılama” aracı ise, gereksiz dolgu kelimeleri otomatik olarak algılar ve kaldırır. Bu, diyalog ve transkripsiyonun temizlenmesine yardımcı oluyor.

adobe premiere pro

Premiere Pro’nun zaman çizelgesi de artık daha hızlı ve duyarlı. Otomatik ton eşleme iyileştirmeleri ve yeni proje şablonları sayesinde yaratıcıların hızlı bir şekilde yeni görevlere başlamaları kolaylaşıyor.

Premiere Pro dışında After Effects ve Frame.io için de yenilikler var

After Effects, VFX ve hareket grafikleri projeleri için gerçek bir 3D çalışma alanı ekliyor. Yeni özellikler, yerel 3D model ithalatını destekliyor ve image-based lighting teknolojisi ile modelleri gerçekçi ışık ve gölgelerle bir sahne içine yerleştiriyor.

Frame.io, kullanıcıların video, ses, fotoğraf, tasarım dosyası ve PDF varlıklarını yan yana görmelerini, karşılaştırmalarını ve yorum yapmalarını sağlayan bir karşılaştırma görüntüleyiciye sahip. Ayrıca, Frame.io Storage Connect ile şirketler, zaten sahip oldukları AWS S3 depolama alanına doğrudan bağlanarak depolama maliyetlerini azaltabilecek.

frame.io

Tüm bu özellikler şu anda beta sürümünde ve yılın ilerleyen zamanlarında genel erişime açılması bekleniyor. Adobe’nin beta uygulamaları hakkında daha fazla bilgi almak için şirketin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bu yeni özellikler, video ve ses düzenleme uygulamalarında profesyonellik arayanlar için oldukça heyecan verici. Adobe’nin bu adımları, iş akışlarını hızlandırmanın ve karmaşık görevleri kolaylaştırmanın yeni yollarını sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER