Eğlence

Premier Lig’den Netflix belgeseline vize çıkmadı

apple premier lig netflix

İngiltere’nin en üst düzey futbol ligi olan Premier Lig, dünyanın en çok takip edilen spor organizasyonları arasında yer alıyor. Ligin gördüğü büyük ilgi, televizyon endüstrisinin hem gelenekçi hem de yenilikçi oyuncularının iştahını kabartıyor. Ancak Premier Lig kulüpleri bu iştaha seçici yaklaşmayı sürdürüyor. The Athletic’in haberine göre, Premier Lig Netflix’te yayınlanacak ve ligdeki mücadeleyi “Drive to Survive”vari şekilde anlatacak belgesele vize vermedi.

Söz konusu belgeselde ligdeki 20 takım arasındaki rekabetin “perde arkası” sahneler, önemli isimlerle röportajlar eşliğinde aktarılması planlanıyordu. Belgeselin yapımcılığını Drive to Survive’a da imza atan İngiltere merkezli Box To Box Films’in üstleneceği de ortaya çıkmıştı. Ancak Premier Lig yönetimi ve Netflix arasında aylardır devam eden görüşmelerde anlaşmaya varılamaması nedeniyle en azından kısa vadede bu belgeselin çekilmesi ihtimali kalmamış gibi görünüyor.

Box to Box Films, Drive to Survive ile büyük bir başarı yakalasa da; daha önce futbol temalı işleriyle de adından söz ettirmeyi başarmıştı. Liverpool’un efsanevi kaptanı Steven Gerrard’ın hikayesini anlatan “Make Us Dream” belgeseli de Box to Box Films’in elinden çıkmıştı.

Premier Lig Netflix’e vize vermese de, kulüpler belgesellere karşı değil

Premier Lig Netflix’e geniş kapsamlı bir belgesel için vize vermese de, ligdeki kulüpler soyunma odalarının kapılarını daha önce belgesellere açmıştı. Arsenal, Manchester City ve Tottenahm Hotspur, Amazon Prime Video’nun “All or Nothing” serisine konuk olmuştu. Premier Lig’e geri dönmek için çabalayan Sunderland’in hikayesi ise Netflix ile ekranlara taşınmıştı.

İLGİLİ HABERLER