Eğlence

Apple İngiltere Premier Lig’in yayın haklarının peşinde

apple premier lig

Apple Premier Lig tutkusundan vazgeçmemiş gibi görünüyor. Şirketin dünyanın en çok izlenen spor organizasyonları arasında yer alan İngiltere’nin en üst düzey futbol liginin yayın haklarıyla ilgilendiğine dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Bloomberg’in haberine göre, şirket hem Premier Lig’in hem de alt liglerin İngiltere’deki yayın haklarıyla ilgileniyor.

Apple spor yayıncılığı konusundaki iddiasını ABD odaklı hamleleriyle daha önce göstermişti. ABD Ulusal Futbol Ligi MLS için sezonluk paketin duyurusu geçtiğimiz ay yapılmıştı. Buna ek olarak, Ulusal Beyzbol Ligi MLB’nin cuma akşamı maçları da Apple TV Plus ile ekranlara geliyor.

İngiltere’de Premier Lig maçları hâlihazırda Sky, BT Sport ve Amazon tarafından yayınlanıyor. ABD’de ise yayın hakları Paramount+’ın elinde. Türkiye’de ise BeIN Group (Digiturk ve TOD) Premier Lig maçlarını ekranlara taşıyor.

Apple spor yayıncılığına farklı açılardan yaklaşıyor. Örneğin, MLS Sezon Bileti ayda 14.99 dolar karşılığında ayrı bir abonelik paketi olarak sunuluyor. MLB paketi ise daha uygun bir fiyata sahip. Standart Apple TV Plus aboneliğinin bir avantajı niteliğindeki bu paket kapsamında her hafta iki maç izleyicilerle buluşuyor.

Apple Premier Lig yayın haklarının tamamını alamayabilir

Apple Premier Lig yayın haklarının tamamını alamayabilir. Şirketin MLB anlaşmasına benzer bir anlaşmayı Premier Lig ile yapması da muhtemel görünüyor. Amazon’un Premier Lig anlaşmasının da küçük ölçekli olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Bu iddiaların her zaman gerçeğe dönüşmeyebileceğini unutmamak gerekiyor. Daha önce şirketin ABD Ulusal Amerikan Futbolu Ligi NFL’in pazar maçlarının yayın haklarını agresif şekilde kovaladığı iddia edilse de, yayın hakları YouTube TV tarafından alınmıştı.

İLGİLİ HABERLER