EğlenceUlaşım

Porsche Taycan Apple Music uygulamasıyla gelecek

porsche taycan apple music

Porsche Taycan, Porsche’nin tamamen elektrikli ilk otomobili olma özelliğini taşıyor. Ancak Taycan’ın ilk olduğu alanlar bununla sınırlı kalmayacak. Porsche Taycan, Apple Music uygulamasının ön yüklü olarak sunulduğu ilk otomobil olacak.

Bu sayede Taycan sahipleri Apple Music’in şarkı kataloguna, özel çalma listelerine ve Beats 1 radyo istasyonuna bir akıllı telefon bağlantısı olmadan ulaşabilecek. Porsche‘den yapılan açıklamada, otomobil sahiplerine Apple Music erişimi için üç yıl boyunca ücretsiz veri paketi sunulacağı belirtildi. Buna ek olarak, mevcut ve yeni Porsche otomobil sahiplerine de altı aya kadar ücretsiz Apple Music aboneliği armağan edilecek.

Apple Music’e uyumlu otomobillerde CarPlay aracılığıyla erişmek, servisin faaliyete geçtiği günden bu yana mümkün. Ancak Apple’ın müzik servisi ilk kez yerleşik bir uygulama olarak bir otomobilde sunulacak. iTunes’u Samsung TV’lere getiren Apple, bu hamleyle uygulama ve servislerini kendi üretimi olmayan cihaz ve araçlarda sunma konusundaki isteğini de göstermiş oluyor. Servislerini daha çok cihazda kullanıcılarla buluşturmak, servislerin gelir dağılımındaki payını artırmak isteyen Apple açısından önem taşıyor.

Porsche’den verilen bilgiye göre, Taycan’ın tescilli sesli kontrol sistemi sayesinde Apple Music’i yönetmek de mümkün olacak. Buna ek olarak, kullanıcılar normal radyoda dinlerken beğendikleri bir şarkı üzerinden Apple Music’te kendi radyo istasyonlarını da oluşturabilecek. Sadece Apple Music üzerinden erişilebilecek özel çalma listeleri de oluşturmayı planlayan Porsche, Taycan’ı Apple ID ile eşleştirmeyi de mümkün kılacak. Bu sayede şifre girme veya telefonu araçla eşleştirme gibi işlemlerle uğraşmaya gerek kalmayacak.

Porsche Taycan, Apple Music uygulamasının yerleşik olarak sunulduğu tek otomobil olmayacak. Porsche, Apple Music’i servisi destekleyebilecek tüm yeni araçlarında sunmaya hazırlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER