Ulaşım

Elektrikli Porsche Macan benzinli modellerin yerini alacak

porsche macan

Porsche Macan için yaptığı gelecek planlarını büyük ölçüde elektrikli motorun üstüne kuruyor. Şirket, Macan’ın benzinli modellerinin üretimine en geç beş yıl içinde son vermeyi planlıyor.

Autocar’a konuşan Porsche’nin başkan yardımcısı Lutz Meschke, 2021’de yollara çıkacak olan elektrikli Macan’ın iki yıl boyunca benzinli Macan modelleriyle birlikte satılacağını belirtti. Ancak bu iki yılın sonunda Porsche’nin komapkt SUV’u sadece elektrikli motor seçeneğine sahip olacak. Meschke, şirketin neden böyle bir karar aldığı konusunda bilgi vermedi. Ancak geçiş sürecinin bölgeden bölgeye farklılık gösterebileceğini belirten Porsche yöneticisi, planların bölgelerin elektrikli araç altyapısına göre şekillendirileceğini dile getirdi.

Porsche’nin SUV direktörü Julian Baumann, elektrikli Macan’ın tasarımı konusunda bazı ipuçları verdi. Taycan platformunun evrimi üstüne geliştirilecek olan elektrikli Macan’ın akaryakıtlı versiyonuna kıyasla daha güçlü bir aerodinamiğe sahip olması bekleniyor. Baumann, otomobilin her gün kullanılabilir yapısının değişmeyeceğinin altını çizdi ve otomobilin işlevselliğini kaybetmeyeceği konusunda güvence verdi.

Porsche Macan için Taycan’dakine benzer bir strateji izleyecek

Porsche’nin elektrikli Macan’da da önce güçlü motora sahip versiyonları çıkarması planlanıyor. Hâlihazırda Taycan’da bu stratejiyi izleyen şirket, önce Turbo ve Turbo S modellerini tanıtmıştı. Şirket en yeni Taycan olan 4S’i ise yaklaşık 1,5 ay sonra gözler önüne çıkardı.

Porsche için elektrikli otomobillere geçiş tahmin edilenden daha hızlı sürede gerçekleşecek gibi görünüyor. Meschke’ye göre, yaklaşık beş yıl içinde Porsche’lerin yüzde 30 ila 40’ı elektrikli olacak. Porsche’nin portföyünün çok büyük olmadığını düşününce bu dönüşümün şirket adına rakiplerine kıyasla daha hızlı gerçekleşeceği söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER