Ulaşım

Porsche dijital ikiz ile servis zamanını tahmin edecek

porsche

Porsche, araç sahiplerinin sürüş tarzları doğrultusunda servise gitmeyi öneren dijital bir ikiz yani sanal bir kopya geliştiriyor. Sensör verilerini ve büyük veriyi birleştirecek olan algoritmalar, sürüş tarzına bağlı olarak önerilerde bulunacak.

Porsche’nin yeni sistemi, sorunları da yaşanmadan önce tespit edebilecek. Bunun tamircileri memnun edeceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Buna ek olarak, “testi kırılmadan” servis ziyaretinin planlanması ve gereken değişimlerin yapılması araç sahiplerine ciddi anlamda yardımcı olabilir.

İlk dijital ikiz için 2022’yi beklemek gerekiyor. Porsche’nin sanal kopyası ilk bakışta sadece sensör verilerini kullanacak. Testlere şimdiden başlayan şirket, Taycan sahiplerinin yarısının hava süspansiyonlarının takibi için gönüllü olduğunu açıkladı. Eğer otomobil belli noktaları geçerse, sürücülere tamirciye gitmeleri önerilecek.

Porsche ikiz sisteminde algoritmaların otomobil kusursuz şekilde çalışırken bile sürücülere yardımcı olmasını amaçlıyor. Dijital kayıt sayesinde araç sahiplerinin ikinci el fiyatını da daha net ve kesin biçimde belirleyebileceği ifade edildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER