Teknoloji

Porsche Design Book One ile akıllara Surface Book’u getiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

porsche design book onePorsche Design Book One adını taşıyan dizüstü bilgisayar ve tablet melezi cihazını 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2017) tanıttı. Book One, tasarımı itibarıyla ilk bakışta akıllara Microsoft’un Surface Book’unu getiriyor. Windows 10 Pro işletim sistemiyle çalışan Book One’da kızılötesi sensörüne sahip 5 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. Bu sayede Windows Hello’dan yararlanarak giriş işlemi gerçekleştirilebiliyor.

Book One’ın Intel Core i7 işlemcisini 16 GB RAM ve 512 GB SSD depolama alanı tamamlıyor. 13.3 inç dokunma uyumlu QHD ekran, iki USB-C, iki USB 3.0 ve bir adet de ThunderBolt 3 uyumlu USB-C girişi dizüstü bilgisayarın parçaları arasında bulunuyor. Precision Touchpad ve arkadan aydınlatmalı klavye de Book One ile çalışma deneyiminin rahatlığına dair ipucu veriyor.

Book One aynı zamanda ekranın sağ tarafına manyetik olarak tutunan dijital bir kalemi destekliyor. Dizüstü bilgisayarın Amazon’un Fire tabletlerinin de üretimini üstlenen Quanta tarafından üretildiğini belirtmekte fayda var.

Porsche Design Book One nisanda satışa sunulacak

Porsche Design Book One ve Surface Book arasındaki en temel fark olarak ise menteşe tasarımı göze çarpıyor. Her iki dizüstü bilgisayarın da ekranını klavyeden ayırmak mümkün. Ancak Book One’ın ekranı, yerinden çıkarılmadan da 360 derece döndürülebiliyor.

Ancak bu fark ve Porsche Design markasının varlığının etkisi, Book One’ın fiyat etiketinde de görülüyor. Önümüzdeki nisan ayında ABD’de satışa sunulacak olan Book One’ın fiyat etiketinde 2 bin 495 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER