EğlenceTeknoloji

Popüler Among Us oyununu yüklemeden önce kaynağına dikkat

among us

InterSloth’un en son oyunu Among Us, hem PC’ler hem de mobil cihazlarda hızlı bir şekilde kullanıcıların favorisi haline geldi. Bu durum siber suçluların da dikkatini çekti ve artık kullanıcılara kötü amaçlı yazılım dağıtmak için oyunun sahte sürümlerini kullanıyorlar. Uygulama koruma firması Promon ve ortağı Wultra tarafından yapılan yeni araştırmaya göre, popüler çevrimiçi oyun gibi davranan 60’tan fazla sahte uygulama keşfedildi.

Oyuna bilmeyenler için Among Us, geminin farklı bölgelerinde küçük görevleri tamamlaması gereken on kadar oyuncuyla, bir uzay gemisinde mürettebat olarak oynuyorsunuz. Bununla birlikte, bir ile üç arasındaki bazı oyuncular, görevi diğer tüm mürettebatı kim olduklarını bilmeden gizlice öldürmek olan ‘sahtekarlar’ olarak rol alıyor.

Among Us grafik olarak yoğun bir oyun olmadığından, mobil dahil olmak üzere birden fazla platformda oynanabiliyor. Uygulama hem Google Play Store’da hem de Apple App Store’da uygulama içi satın alımlarla birlikte ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Promon ve Wultra, en az dokuz yapımcıya ait 60’tan fazla sahte Among Us uygulamasının üçüncü taraf uygulama mağazalarında ve web sitelerinde dağıtıldığını keşfetti. Bunların yüzde 75’inden fazlası, meşru oyunu reklam yazılımına dönüştüren kötü amaçlı kod içerecek şekilde yeniden paketlendi. Sonuç olarak, büyük reklamlar sürekli olarak görünüyor ve uygulamanın normal arayüzünü devralıyor.

Bununla birlikte, keşfedilen sahte uygulamaların birçoğunun, siber suçlular tarafından bir kullanıcının cihazına bankacılık truva atları gibi daha ciddi kötü amaçlı yazılım türleri yüklemek için kullanılan kötü amaçlı yazılım bırakıcılar olduğu tespit edildi. Bu tür kötü amaçlı yazılımlar, bir kullanıcının oturum açma kimlik bilgilerini ve diğer kişisel olarak tanımlanabilen bilgileri çalabilir.

Promon CTO’su Tom Lysemose Hansen, konuyla ilgili olarak yayınlanan basın bülteninde bu sahte Among Us uygulamaları ve kullanıcılara oluşturdukları tehlikeler hakkında daha fazla bilgi verdi ve şunları söyledi:

“Siber suçlular ve daha spesifik olarak kötü amaçlı yazılım tasarımcıları, bir sonraki hedeflerine karar vermek için popüler oyun trendlerinin yükseliş ve düşüşüne çok dikkat ediyor. Buradaki endişe kaynağı, bu özel oyunun, genellikle mobil uygulama güvenliğiyle ilgilenmeyen ve yalnızca oyunun yasal bir sürümü olduğunu düşündükleri şeyi değil, aynı zamanda modları, haritaları, dış görünümleri ve kaynak paketlerini de, kaynağın ne kadar tehlikeli olabileceğini hiç düşünmeden indiren gençler arasında çok popüler olmasıdır.”

Among Us oyununu mobil cihazlarda güvenli bir şekilde oynamak için, kullanıcıların uygulamayı elle yüklemeye çalışmak yerine resmi uygulama mağazalarından indirmeleri şiddetle tavsiye ediliyor.

İLGİLİ HABERLER