Teknoloji

Galaxy S21’de ekran kilidi Bixby ile açılacak

samsung galaxy s21 ultra

Samsung’un dijital asistanı Bixby, kendisinden pek bahsedilmese de, yaşamaya devam ediyor. Hatta dijital asistanın 2021’de de varlığını sürdürmesi kesin görünüyor. Yeni bir habere göre, Galaxy S21 serisi Bixby Voice özelliğiyle birlikte gelecek. Kısacası Bixby beklenen başarıya ulaşamasa da yola devam edecek gibi görünüyor.

Samsung, S21 serisinde Bixby’den biyometrik bir doğrulama çözümü olarak faydalanacak. Kullanıcılar Bixby Voice ile sesli komut vererek telefonlarının ekran kilidini açabilecek. Seride parmak izi tarayıcısı ve yüz tanıma özelliği de bulunacak.

Sesle ekran kilidi açma özelliği, yüz tanımaya kıyasla daha az güvenli görünüyor. Bixby Voice’un kullanıcıların sesini algılama konusundaki mahareti, söz konusu özelliğin kaderini belirleyeceğe benziyor.

Bixby Voice ile ekran kilidi açma özelliği, büyük ihtimalle One UI 3.1 ile kullanıma hazır hâle gelecek. Galaxy S21 serisinin de kutusundan bu sürümle çıkması bekleniyor. Özelliğin One UI 3.1 ile güncellenen diğer Samsung telefonlarında da kullanılabilmesi sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER