Manşetler

Dünyanın değiştirilebilir lensli ilk Android fotoğraf makinesi iM1836 nihayet resmiyet kazandı

Tanıtılacağı birkaç hafta önce kesinleşen Android işletim sistemli yepyeni bir fotoğraf makinesi nihayet resmiyet kazandı. Polaroid iM1836 dünyanın değiştirilebilir lensli ilk Android fotoğraf makinesi olarak tarihe geçti. Polaroid’in iş ortağı Sakar tarafından geliştirilen iM1836’da Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemi çalışıyor. Android’in varlığı sayesinde cihaz üzerinde fotoğraf düzenleme ve paylaşım ileri tıpkı Samsung Galaxy Camera’da olduğu gibi kolaylaşıyor.

Polaroid iM1836, 10-30mm zum lensle birlikte geliyor, ancak değiştirilebilir lensli bir makine olması başka lensleri de makineye takabileceğiniz anlamına geliyor. Opsiyonel olarak sunulan adaptör yardımıyla Micro Four Thirds lensler de makineyle birlikte kullanılabiliyor. 18 megapiksele kadar çözünürlüğe sahip fotoğraf ve 1080p’ye kadar çözünürlükte video çekim imkanı sunan bu makinede yer alan HDMI çıkışı görüntüleri TV üzerinden izleme fırsatı da veriyor.

Polaroid’in Android’li makinesini Samsung’unkinden ayıran noktaysa SIM kart yuvası barındırmaması. Bu da cihazın internete bağlanmak için bir Wi-Fi şebekesine ihtiyaç duyduğu anlamına geliyor. Cihazın arkasında yer alan 3.5 inç’lik dokunmatik LCD ekran Samsung Galaxy Camera’nın 4.8 inç’lik göz alıcı ekranından küçük kalıyor. Cihazda açılır flaş da yer alıyor. Otomatik göz kırpma algılama, otomatik yüz algılama ve panorama modları da cihazda bulunuyor.

Polaroid iM1836 modeli 2013’ün ilk çeyreğinde piyasaya çıkacak. Yurt dışı için belirlenen satış fiyatı 399 dolar.

İLGİLİ HABERLER