EğlenceManşetler

Pokemon Go yeni pokestop ve karakterler sunacak

pokemon go
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

pokemon goPokemon Go, temmuz ayında çıkışıyla birlikte gösterdiği küresel etkiyi korumaya devam ediyor. Oyunun geliştiricileri ise bu etkiyi sürdürme konusundaki isteklerini gösteren demeçler vermeye devam ediyor. Comic-Con çerçevesinde düzenlenen bir panele katılan Niantic Labs kurucusu John Hanke, oyuncuları gelecekte nelerin beklediği konusunda bazı ipuçları verdi.

Bu kapsamda oyuna öncelikli olarak yeni Pokemonların eklenmesi planlanıyor. Söz konusu ekleme için kesin bir zaman vermeyen Hanke, ekleme sürecinin aylara ve hatta yıllara yayılabileceğini belirtiyor. İlk nesilde oyunculara sunulan 150 karaktere ilerleyen dönemlerde yeni karakterlerin de katılacağı ifade edilirken, bu katılımın ilginç bir şekilde gerçekleşmesinin arzulandığı da Hanke tarafından dile getirildi.

Pokemon Go eğitim ve takas imkanı da sunacak

Niantic CEO’su, Comic-Con kapsamında yaptığı konuşta oyun içi dünyada gerçekleşecek yenilikler hakkında da bazı ipuçları vermekten geri kalmadı. Pokemon adını taşıyan bir oyundan beklenen eğitim ve takas özellikleri için çalışmalar halen devam ediyor. Oyuncuların poke topu, yumurta, iksir gibi gerekli malzemeleri topladığı pokestop’ların kişiselleştirilmesi de oyuncuları bekleyenler arasında yer alıyor.

Hali hazırda oyuncular pokestop’ları belli bir süre için modifiye edip burada daha fazla Pokemon toplanmasını mümkün hâle getirebiliyor. Hanke, bu özelliğin farklı işlevler sunan merkezler için de kullanılabileceğini belirtti. Oyuncular, topladıkları unsurlarla pokestop’ların sunduğu hizmeti değiştirip merkezlere yeni fonksiyonlar kazandırabilecek.

Pokemonların tedavi gördüğü merkezler şu an için oyunda bulunmuyor. Bu merkezlerin ve çizgi filmin popüler karakterlerinden Joy Hemşire’nin Pokemon Go’ya eklenmesi, pek çok oyuncunun ortak beklentisi niteliğini taşıyor.

İLGİLİ HABERLER