Eğlence

Pokemon Go “Topluluk Günü” ile eski güzel günlere dönmeyi hedefliyor

pokemon go

pokemon goPokemon Go, 2016 yazında yayınlandığında tüm dünyada bir çılgınlığa dönüşmüş ve geniş bir oyuncu kitlesine ulaşmıştı. Bu çılgınlığın dinmesinden sonra oyun bu kitlenin bir kısmını korumayı başarsa da, çıkışındaki görkemini kaybetmişti.

Yapımcı Niantic, bu ilgiyi “Topluluk Günü” adını taşıyan etkinliklerle yeniden canlandırmayı hedefliyor. İlki 20 Ocak’ta gerçekleştirilecek olan Topluluk Günü etkinliklerinde oyunculara daha fazla deneyim puanı ve özel oyun içi unsurlar vadediliyor.

Etkinlik dünya genelinde gerçekleştirilecek. Bu etkinliğe katılmak isteyenlerin ise belirlenen yerel bir parka gitmeleri gerekecek. Oyunun web sitesinden yapılan açıklamada, Topluluk Günü ile yerel etkinlik ve buluşmalara biraz daha heyecan eklenmesinin amaçlandığı ifade edildi. Yapımcı Niantic, oyunculara Topluluk Günü sırasında dikkatli olmaları ve çevredeki diğer insanları rahatsız etmemeleri konusunda uyarıda bulunmayı ihmal etmedi.

Pokemon Go geçmişe dönmeyi başarabilir mi?

Niantic, Pokemon Go ateşini canlandırmak için geçtiğimiz yaz da bazı toplu etkinlikler düzenlemiş ve bunların gelecekte yapılacak etkinlikler için bir prova olduğunu belirtmişti. Şirket, bu etkinliklerle herkesin elinde telefonuyla Pokemon avladığı günlere geri dönmeyi amaçlasa da, yapılan provalarda pek de iyi bir sonuç alınmıştı. Topluluk Günü ile bu hedefe ulaşılıp ulaşılamayacağı konusundaki ilk bilgilere ulaşmak için 20 Ocak’ı beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER