EğlenceManşetler

Pokemon Go üçüncü taraf uygulama ve servisleri neden engellendi?

pokemon go

pokemon goPokemon Go ile ilgili olarak çıkarılan resmi olmayan uygulamalar ve web tabanlı haritalar sayesinde bu oyunun tutkunları karakterlerin nerelerde saklandıklarını daha kolay şekilde bulabiliyordu. Ne var ki, geçtiğimiz haftasonu gelen bir güncellemeyle birlikte, oyunun arkasındaki ekip PokeVision gibi üçüncü taraf servislerin uygulamaya olan veri erişimini kapattı.

Pokemon Go’nun geliştiricisi Niantic, Facebook sayfası üzerinden yayınladığı açıklamada bu servislerin, kullanıcılar için en iyi servis kalitesini sunma ve Pokemon Go’yu dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılara ulaştırma yeteneklerini kısıtladığını kaydetti. Üstelik çok büyük sayıdaki kullanıcının da oyunu dünya çapına yayma planlarını etkilediğini belirtti.

Şirket, üçü aşamalı Pokemon algılama lejantını da, temeldeki tasarımı iyileştirmek amacıyla kaldırdığını da kaydetti. Ekip bu özelliği iyileştirmek için çalışmalarını sürdürüyor, bu da gelecekte bir noktada yeniden uygulamaya eklenebileceği anlamına geliyor. Ayrıca Niantic uygulamanın yaygınlaştırılması sırasında çok fazla tweet atamadığı için de özür diledi, gelecekte neler olup bittiği hakkında daha iyi iletişim kurmaya çalışacağının sözünü verdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER