Eğlence

Pokemon Go power bank satışlarını artırdı

pokemon go

pokemon goİnsanların Pokemon Go oyununun çıkışıyla birlikte yedek pillere olan ihtiyacının arttığı söyleniyorduk ki, bir araştırma ABD’deki durumun bu söylentiyi doğruladığını gösteriyor.

NPD Group tarafından yapılan araştırmaya göre, ABD’de Pokemon Go oyununun çıkışından sonra geçen yaklaşık iki haftalık süre içerisinde taşınabilir şarj cihazı, nam-ı diğer power bank satışları iki katına çıktı. Rapora göre satışlarda yıldan yıla yüzde 101’lik artış kaydedildi. 10 Temmuz ile 23 Temmuz tarihleri arasında, yani oyunun ABD’de çıktığı 6 Temmuz tarihinden sonra 1.2 milyon adet taşınabilir şarj cihazı satıldı.

Bu artışın tek mantıklı açıklaması olarak Pokemon Go oyunu gösteriliyor. NPD Group taşınabilir şarj cihazı satışlarının 2015’ten beri genel olarak arttığını, ancak oyunun çıkışından önceki haftalarda sadece yüzde 4’lük bir artış görüldüğünü belirtiyor. Bu da Pokemon Go’nun etkisini ortaya koyuyor. Üstelik bu popüler oyuna özel şarj paketleri bile çıkmaya başladı.

Burada soru, taşınabilir şarj cihazlarının ve Pokemon Go’nun bu popülaritesinin ilerleyen haftalarda nasıl bir seyir izleyeceği. Fenomen oyunun dalgasının zamanla dineceği bir gerçek, buna bağlı olarak power bank satışları da azalacaktır. Bunun ne kadar yakın zamanda gerçekleşeceğini göreceğiz, ancak görünen o ki, Niantic’in daha ilerleyecek alanı, dünya çapında bu oyunu ulaştıracak birçok noktası var. Ancak bunu mevcut oyuncuları çok fazla kızdırmadan yapmak zorunda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Video: Türk Telekom markalı aksesuarlar kutusundan çıkıyor

İLGİLİ HABERLER