Teknoloji

Pokemon Go para bastı

pokemon go rusya

Araştırma şirketi Sensor Tower‘a ait veriler, mobil cihaz sahiplerinin Pokemon oyunları için büyük paralar harcadığını gösteriyor. Oyuncuların üç oyun için harcadığı para 2.5 milyar doları bulurken, bu pastadan en büyük payı Pokemon Go aldı.

2016 yazında yayınlanan Pokemon Go’nun en popüler mobil oyunlardan biri olduğu biliniyor. Sensor Tower’ın verileri, oyuncuların Pokemon Go’da yaptığı toplam harcamanın 2.45 milyar dolara ulaştığını gösteriyor. Pastanın geri kalanı ise beş küçük Pokemon oyunu arasında paylaşılıyor. Bu beş oyun içinde en çok paranın harcandığı seçenek olarak 2015’te yayınlanan Pokemon Shuffle Mobile öne çıkıyor. Oyuncuların Pokemon Shuffle Mobile için şimdiye kadar 25 milyon dolar harcandığı belirtildi.

Pokemon oyunları için 2019’un şubat ayında harcanan para, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30 oranında arttı ve 58 milyon dolara ulaştı. Bugüne kadar Pokemon oyunları için en çok para harcayanlar ise Amerikalılar oldu. ABD’de yaşayanlar oyunlarda 875 milyon dolar harcadı. ABD’yi 725 milyon dolar ile Japonya izliyor.

Pokemon Go eski popülaritesinden uzak

Oyunların 2014’ten bu yana 640 milyon defa indirildiği belirtilirken, bu sayıda aslan payını 550 milyon indirme sayısıyla Pokemon Go alıyor. Pokemon Duel, 39 milyon indirmeyle ikinci sırada yer alıyor.

Pokemon Go eski popülaritesinden uzaklaşmış olsa da, oyun hâlâ hatırı sayılır bir kitle tarafından oynanıyor. Dolayısıyla kazandırdığı paranın da artması şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER