Eğlence

Pokemon Go İran’da güvenlik endişeleri nedeniyle yasaklandı

pokemon go
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

pokemon goPokemon Go çılgınlığı yaklaşık bir aydır dünya gündemini meşgul ediyor. Oyunun gördüğü yoğun ilgi yapımcılarını sevindirse de, gerçek dünyayla olan bağları devletleri korkutuyor. Daha öncesinde Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt gibi ülkeler resmi açıklamalarla oyunun yaratabileceği güvenlik açıklarına dikkat çekmişti. İran ise işi bir kademe daha ileriye taşıdı ve oyunu tamamen yasakladı.

İran’ın sanal alanların düzenlenmesinden sorumlu yüksek konsey tarafından alınan karar, “güvenlik endişeleri”ne dayandırıldı. Ancak İran’ın bu kararı almadan önce oyunun yapımcısı Niantic ile temasa geçtiği ve ortak hareket etme çabası içinde olduğu belirtildi. Bu çabaya rağmen oyunun yasaklanması, Niantic’in İran hükümetine beklediği seviyede destek olmadığını ortaya koyuyor.

Yine de, alınan karara pek de şaşırmamak gerekiyor. Pek çok ülke, Pokemon veya poke topu peşinde koşan oyuncuların askeri bölgelere veya diğer hassas alanlara yaklaşmasından endişe ediyor. Dolayısıyla İran’ın da Pokemon Go aracılığıyla bu bölgelerde geniş katılımlı gösteriler düzenlenmesinden endişe etmesi sürpriz etkisi yaratmıyor.

Yasaklama kararı Pokemon Go’nun gücünü gösteriyor

İran’ın aldığı karar, ilk bakışta Pokemon Go için kötü bir şey gibi gözükse de, oyunun gücünü göstermesi bakımından önem taşıyor. Konum ve artırılmış gerçeklik tabanlı oyun deneyiminin nasıl bir etki oluşturabileceğini gözler önüne seren en yeni Pokemon oyunu, dünyanın dört bir yanında oyuncuların olduğu kadar devletlerin de radarına girmeyi başardığını kanıtlıyor.

İLGİLİ HABERLER