Eğlence

Pokemon Go güncelleme ile sürüş güvenliğinin altını çiziyor

pokemon go

pokemon go guncellemeArabanın sürücü koltuğundayken Pokemon Go oynamanın, hatta telefonla ilgilenmenin doğru bir hareket olmadığı herkesin malumu. Ancak Niantic ve The Pokemon Company bu konuda işi şansa bırakmıyor. Pokemon Go güncelleme ile hem iOS’te hem de Android’de “otomobil modu” olarak nitelenebilecek bir özelliğe kavuştu.

Oyuncular yüksek hızda seyrederken Pokemon yakalamak istedikleri takdirde öncelikli olarak “Yolcuyum” seçeneğini işaretleyecek. Bu seçenek işaretlenmediği takdirde hareket halindeki bir araçta Pokemon yakalamak mümkün olmayacak.

Pokemon Go’da şu an için oyuncuların doğru söyleyip söylemediğini kontrol edecek bir mekanizma bulunmuyor. Ancak bu özelliğin sıkı bir denetleme aracından ziyade oyunculara sorumsuz davranışlardan uzak durmaları gerektiğini hatırlatan bir uyarı aracı olduğu söylenebilir.

Pokemon Go güncelleme ile iOS’e pil koruma modunu yeniden getiriyor

Oyundaki dikkat çekici yenilikler sadece sürüş güvenliği alanıyla sınırlı kalmıyor. Güncellemeyle oyunun iOS versiyonu pil koruma moduna yeniden kavuşuyor. Böylelikle iPhone sahiplerinin Pokemon avının ekstra bir desteğe muhtaç olmadan daha uzun sürmesi sağlanıyor. Yakındaki Pokemonları gösteren arayüzün ve oyundaki takımların liderlerini gösteren grafiklerin yenilenmesi de güncellemenin göze çarpan parçaları arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER