Eğlence

Pokemon Go güncelleme ile “badilik” sistemine kavuşacak

onedrive pokemon go

pokemon go guncellemeYayınlandığı dönemde adeta tozu dumana katan Pokemon Go, aynı başarı çizgisini korumakta bazı sıkıntılar yaşıyor. Temmuz ayında zirveyi gören aktif oyuncu sayısı kayda değer ölçüde azalmış durumda. Bu da oyunu oynamayı sürdüren oyuncuların etkileşimini artırmayı yapımcı Niantic Labs için daha da önemli hâle getiriyor. Şirket, bu yaklaşım çerçevesinde oyuna ilginç bir hava katabilecek “badilik” sistemini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Badilik sisteminde oyuncular koleksiyonları içinden favori bir Pokemon seçip onunla “en iyi arkadaş” haline gelebilecek. Böylelikle oyun içi ödüller kazanılabilecek. Badi olarak seçilen Pokemon, oyuncuların eğitmen avatarlarının hemen yanında gösterilecek. Bu Pokemon kullanıcılar tarafından arzu edildiğinde değiştirilebilecek. Badi Pokemon’un diğer Pokemonları yakalama konusunda oyunculara yardımcı olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Niantic Labs, sistemi yakında hayata geçirmeyi planlıyor.

Pokemon Go güncelleme ile sonbaharda yeni özellikler kazanacak

Badilik sistemi, Niantic Labs’in Pokemon Go için hazırladığı tek yenilik değil. Oyundaki düşüş trendini durdurmak isteyen şirket, güncellemelerle oyunu yeni ve canlı tutmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda sonbaharda başka yeni özelliklerin de oyunculara sunulması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER