Eğlence

Pokemon Go’ya yeni Pokemonlar ekleniyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

pokemon goİlk günden bu yana Pokemon Go oynayanlar için oyunun biraz sıkıcı hâle geldiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Sık sık Pidgey, Rattata veya Caterpie yakalamak, oyuncuların oyuna yönelik iştahının azalmasına yol açabiliyor.

Pokemon avcılarını bu tekdüzelikten kurtaracak yeni Pokemonların gelişini ise fazla beklemek gerekmeyecek. Oyuncu topluluğu The Silph Road, oyunun kodunda ikinci nesil olarak nitelenen 100 yeni Pokemon’a işaret eden referansları ortaya çıkardı. Yeni seri 152 numaralı Pokemon Chikorita ile başlıyor ve 251 numaralı Pokemon Celebi ile tamamlanıyor. Böylelikle Pokemon oyuncularına yakalayıp, geliştirip savaştırabilecekleri yeni seçenekler sunulmuş olacak.

Oyun kodunda “Transform” (Dönüşüm) adını taşıyan yeni bir savaş hamlesine yönelik referanslar da bulunuyor. Bunun o anda savaştığı Pokemon’a dönüşebilen Ditto’ya dair bir özellik olduğu düşünülüyor. Birinci nesil Pokemonlardan biri olan Ditto, henüz ortalıkta görünmüş değil. The Silph Road, yeni Pokemon için bir hareket setinin oluşturulmadığına dikkat çekerken, Pokemon’un henüz kodlarda da görülmediğini belirtti. Niantic’in Ditto’yu oyuncularla buluşturmadan önce oyun için bir güncelleme yayınlamak zorunda kalabilir.

Pokemon Go ikinci nesil Pokemonlara yakında kavuşabilir

İkinci nesil Pokemonlar henüz oyuncuların karşısına çıkmış değil. Ancak bu bekleyişin fazla uzun sürmeyeceği düşünülüyor. “kdpha” rumuzlu Reddit kullanıcısı, Niantic’in son zamanlarda güncelleme yayınlama konusunda oldukça hızlı davrandığına dikkat çekiyor. Güncellemeye ait kodların gün yüzüne çıkmış olması da, bekleyişin fazla uzun sürmeyeceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER