Teknoloji

Poco X6 serisinin tanıtım tarihi belli oldu

poco x6

Poco X6 serisi hakkındaki haberler ve paylaşımlar bir süredir etrafta dolaşıyor. Akıllı telefonların gözler önüne çıkacağı tarih de belli oldu. Hindistan merkezli e-ticaret sitesi Flipkart, X6 ve X6 Pro’nun 11 Ocak’ta resmiyet kazanacağını duyurdu. Seride bu iki telefon dışında başka bir cihazın olması beklenmiyor.

Flipkart’ın internet sitesinde X6 serisi için oluşturulmuş bir tanıtım sayfası da mevcut. Ancak bu sayfada telefonların özellikleri konusunda herhangi bir bilgi verilmiyor. Sadece tanıtım tarihi bilgisi paylaşılırken, serideki telefonlardan birinin arka panelini görmek de mümkün oluyor.

X6’nın Redmi Note 13 Pro’nun farklı bir versiyonu olması bekleniyor. Poco X6 Pro’nun ise Redmi K70E ile aynı özelliklere sahip olması öngörülüyor. Ancak arada bazı farkların olabileceği belirtiliyor. X6’da 200 megapiksel yerine 64 megapiksel çözünürlüklü bir ana kamera sensörünün olacağı söyleniyor. Ultra geniş açılı kameranın ise 8 megapiksel yerine 13 megapiksel olacağı belirtiliyor. X6 Pro’da ise şarj hızının 90W yerine 67W olması bekleniyor.

Poco X6 Pro Dimensity 8300 Ultra ile gelecek

Poco serideki telefonlardan en az birinin Dimensity 8300 Ultra işlemciye sahip olacağını doğrulamıştı. Aynı işlemci Redmi K70E’de de mevcut. Dolayısıyla X6 Pro’nun söz konusu telefon olduğu söylenebilir. Poco X6 ve X6 Pro hakkında önümüzdeki günlerde başka paylaşımların gelmesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER