Teknoloji

Poco’nun yeni telefonu M6 Plus 5G, Google Play Console’da görüldü

poco m6 plus 5g

Poco M6 Pro 5G geçen yılın ağustos ayında piyasaya sürüldü. Onu aralık ayında M6 ve bu Ocak ayında M6 Pro 4G takip etti. Yakında bu seriye yeni bir üye daha katılacak. Bu kısa süre önce Hindistan’da onaylanan Poco M6 Plus 5G olacak.

Bu telefon Google Play Console’da 24065PC95I model numarasıyla görüldü. Model numarasının sonundaki “I” harfi telefonun Hindistan’da piyasaya sürüleceği anlamına geliyor. Model numarasının verdiği ipuçları bununla da sınırlı kalmıyor.

Telefonun resmi duyurusu da bu ay içinde yapılabilir zira model numarasındaki “24” 2024 yılını, “06” ise haziran ayını temsil ediyor. Ancak bu konuda temkinli olmakta fayda var. Zira bazen Xiaomi, Redmi ve Poco markalı cihazlar model numaralarının işaret ettiğinden daha önce veya daha geç resmiyet kazanabiliyor.

Google Play Console kaydına göre, telefon 2460 x 1080 piksel çözünürlüklü ekranla gelecek. Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2 işlemciye 8 GB RAM eşlik edecek. Bu özelliklerin M6 Pro 5G ile aynı olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Poco M6 Plus 5G, Redmi Note 13R ile aynı cihaz olabilir

M6 Plus 5G, geçen ay Çin’de piyasaya sürülen Redmi Note 13R’nin yeniden adlandırılmış bir versiyonu olabilir. Redmi Note 13R ve Poco M6 Pro 5G arasındaki farkların çok küçük olması dışında bunun iyi olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER