ManşetlerTeknoloji

Poco F6 Ön İnceleme – Video

Poco, bir süredir bizzat ipuçlarını verdiği yeni Android telefonları Poco F6 ve F6 Pro‘yu, perşembe günü Dubai’de düzenlediği özel bir etkinlikte tanıttı. Ben de bu etkinlikte bizzat yer aldım ve yeni telefonları ve aynı zamanda Poco Pad tableti sıcağı sıcağına görme imkanını elde ettim. Ayrıca Poco, deneyimlemem için Poco F6’yı lansmandan önce verdi ve daha telefon tanıtılmadan bu yeni modelin çeşitli yeteneklerini önceden deneyimleme imkanı elde ettim. Çok yakında detaylı bir Poco F6 inceleme yazısı ve videosu gelecek, ancak birkaç günün sonunda elde ettiğim izlenimleri ve deneyimleri özel bir ön inceleme yazısında aktarmanın iyi olacağını düşünüyorum.

Öncelikle tasarım anlamında Poco’nun bu yeni F6 Serisi ile birlikte önemli bir aşama kaydettiğini görüyoruz. Benim elimdeki F6, düzleştirilmiş ve ince profiliyle gerçekten rahat bir tutuş sağlıyor. 6.67 inç ekranın etrafını saran çerçeve epey ince, alttaki çene bölümü diğerlerine göre biraz kalın olsa da, orada da kalınlıkta aşırıya kaçılmamış. Arka yüzü düz, ancak kenarlara doğru hafif kavis var. Bu da telefonun biraz daha rahat tutulmasına yardımcı oluyor. Kutuda bir adet silikon kılıf var. Telefonu sıkıca sarıyor ve daha rahat tutuş ve telefonun arkası için biraz daha düzlük sunuyor. Ayrıca silikonun sert yüzeyi de telefonun rahatlıkla tutulmasına yardımcı oluyor. Bu arada Poco F6’nın renkleri de iyi seçilmiş, benim elimdeki titanyumun, özellikle iPhone 15 Pro ve Galaxy S24 Ultra ile popülerleşen bir renk olduğunu görüyoruz. Poco’nun da bu eğilimi izlemesi güzel ve titanyum da gerçekten cihaza ayrı bir hava katıyor. Sonuç olarak Poco F6, 25 bin TL civarında fiyata sahip bir telefon için güzel bir tasarıma sahip ve selefi F5’e göre de önemli bir aşama kaydediyor.

6.67 inç ekran AMOLED teknolojisine ve 120Hz yenileme hızına sahip. Yenileme hızı varsayılan olarak içeriğe göre dinamik olacak biçimde ayarlanmış. İsterseniz standart 60 Hz veya en yüksek 120 Hz değerini de tercih edebilirsiniz. Ekran çözünürlüğü 1220 x 2712 piksel, bu da 446 ppi gibi, ortalamanın üstünde, net yazılar ve görüntüler sunabilen seviyede. Ekran parlaklığı da yüksek, içeride rahat kullanım sunarken, maksimum 2400 nit parlaklık değeri dışarıda da iyi bir görüş sağlıyor. Gerçekten de, dışarıda fotoğraf veya video çekerken üst segment telefonlardakine benzer seviyede bir görüş elde ediliyor.

Büyük ekranı Poco F6’da internette gezinme, oyun oynama veya video izlemeyi keyifli hâle getirirken, çift hoparlör de ortalamanın üstünde bir ses deneyimi vadediyor. Gerçekten de, özellikle yatay tutuşta stereo ses etkisi iyi. Ses çıkış şiddeti yüksek, çevresel ses etkisi de hissediliyor. Ancak orta frekanslar biraz daha ön planda, özellikle baslar biraz orta frekanslar tarafından bastırılıyor gibi görünüyor. Her ne olursa olsun, bir hoparlör veya kulaklığa ihtiyaç duymazsınız.

Poco F6, Snapdragon 8s Gen 3 işlemciyle gelmesiyle de dikkat çeken bir telefon. Bu, Qualcomm ile Xiaomi’nin yakın iş birliğinin bir ürün. Bu işlemci, Snapdragon 8 Gen 3’ün kırpılmış bir versiyonu. İçinde en son nesil CPU çekirdekleri var. Ancak saat frekansları, Poco F6 Pro modelinde yer alan Snapdragon 8 Gen 2’den daha düşük. Öte yandan belli açılardan F6 Pro’daki işlemciden daha alt seviyede kalıyor. Yine de, sunduğu performans, orta segment bir telefon için gayet iyi. 12 GB RAM ile gelmesi de çoklu görev tarafında bu telefonu daha güçlü kılıyor. Üstelik sanal RAM ile ek takviye yapmak da mümkün. Telefonla henüz fazla oyun oynama imkanı bulamadım. Ancak video izleme, internette gezinme, e-posta yazışmaları veya sosyal medya uygulamalarını kullanma gibi işler için bu telefon fazlasıyla tatmin edici bir performans sunuyor. 512 GB dahili hafıza ile gelmesi de, fotoğraflar ve videolar için yeteri kadar geniş alan sağlıyor. Çift SIM desteğinin bulunması da, iş ve özel numaralarını aynı anda kullanmak isteyenler için iyi bir özellik.

5000 mAh kapasiteli pil de Poco F6’nın güçlü özelliklerinden biri. Normal yoğunluklu kullanımda bu pil iki güne varan bir çalışma imkanı sunabilir. 90W hızlı şarj desteği de önemli gelişmeler arasında sayılabilir. Bu da telefonun pilinin yarım saat civarında bir sürede tamamen dolmasına yardımcı oluyor. Pil ayarları içinde şarj hızını artırmanızı sağlayan çeşitli ayarlar var. Vaktinizi kısıtlıysa ve mümkün oldukça fazla pil kapasitesine ihtiyacınız varsa, bunu etkinleştirmeniz yerinde olabilir. Detaylı incelemede, pil konusunda daha net bir çerçeve çizmeye çalışacağız.

Poco F6, Android 14 ile yüklü gelirken bunun üzerinde HyperOS kullanıcı arayüzü var. Xiaomi’nin bu özel kullanıcı arayüzü, kendi duvar kağıtlarına, uygulama ikon tarzlarına, kontrol paneli düzenine sahip. Çeşitli uygulamalar ve Get Apps adlı özel uygulama mağazası da yüklü geliyor. Buna rağmen eskisine göre daha sade ve gözü rahatsız etmeyen bir kullanıcı arayüzü var. Bu açıdan HyperOS’in önemli bir aşama niteliğini taşıdığını söyleyebilirim.

Kamera tarafında da Poco F6, şimdiye kadar deneyimlediklerime göre yüksek bir fiyat-performans dengesini tutturuyor. Arkadaki iki kameranın hoş bir görünüme sahip olduğunu söyleyerek başlayalım. Kamera modülü, Poco F5’tekine göre biraz daha üst sınıf telefon havasında. LED flaş da sanki üçüncü bir kamera varmış gibi yerleştirilmiş. 50 megapiksel ana kamera, f/1.6 diyafram, optik görüntü sabitleme gibi özelliklere sahip. 8 megapiksel ultra geniş kamera da mevcut. Önde ise 20 megapiksel selfie kamerası var. Poco F6 ile çektiğim bazı fotoğraf ve video örneklerini en başta bulunan videoda paylaşıyorum. Yeterli ışıkta gayet parlak ve canlı fotoğraflar sunuyor. HDR performansı da iyi. Işığın karşıdan geldiği sahnelerde bile patlamalar yok, gölgedeki detaylar sahneye yansıtılabiliyor. Düşük ışıkta da parlak sahneler elde etmek mümkün. Optik görüntü sabitleme, düşük ışıkta netlik sağlama konusunda başarıya ulaşmayı sağlıyor. Video tarafında da 4K’ya kadar video kayıt imkanı arka kamerayla sunuluyor. Optik görüntü sabitleme ve elektronik görüntü sabitleme ile profesyonel video kamera durağanlığında görüntüler elde edilebiliyor. Ön kamera 1080p çekimle sınırlı olsa da, bu kamera da durağanlık konusunda gayet iyi.

Poco F6 ile ilgili ilk izlenimlerim ve yorumlarım bu şekilde. Eğer telefonla ilgili sorularınız varsa, sosyal medya kanallarımızdan veya YouTube videosunun altındaki yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz. Bunları da inceleme videosunda ve yazısında yanıtlamaya çalışacağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER