Eğlence

Pocket Casts podcast uygulaması artık ücretsiz, daha fazla servisi ücretli

Pocket Casts podcast uygulaması artık ücretsiz, daha fazla servisi ücretli

Popüler bir podcast uygulaması olan Pocket Casts, para kazanma stratejisini değiştirerek abonelik servisi çıkarıyor. Şimdiye kadar kullanıcılardan uygulamanın indirilmesi için işletim sistemi ve platforma göre 4 ila 10 dolar arasında ücret talep eden uygulama artık ücretsiz.

Pocket Casts uygulaması ücretsiz hâle gelse de, kullanıcıların daha fazla özellik ve imkan barındıran servisten faydalanmak için ayda 0.99 dolar ya da yılda 10 dolar ödemeleri gerekecek.

Paralı servisin adı Pocket Casts Plus olarak belirlendi. Sunulan imkanlar arasında masaüstü uygulamalara erişim, özel uygulama ikonları ve temalar, kendi sesli ve video içeriklerini yüklemek isteyenler için 10 GB kapasiteli bulut depolama alanı bulunuyor. Daha önce masaüstü uygulamasını satın almış olanlara da üç yıllık Pocket Casts Plus erişimi ücretsiz olarak veriliyor.

Pocket Casts CEO’su Owen Grover, podcast yapımcılarının bulut depolama alanını bir bölümü yayınlamadan önce onu dinlemek ya da izlemek için kullanacaklarını düşünüyor. Aynı zamanda Pocket Casts’in işlevlerini seven kullanıcıların bu alanı tüm multimedya içerikleri için kullanabileceklerini söylüyor. Yeni abonelik modeliyle ilgili olarak da Grover, ekibinin indirme sırasında bir kez ücret almanın modası geçmiş bir yöntem olduğunun farkına vardığını söylüyor. Bu nedenle yöntemden vazgeçtiklerini de ekliyor.

Yönetici, The Verge sitesine verdiği demeçte “Kullanıcıları Pocket Casts Plus’a taşımaya ve doğacak geliri elde etmeye çalıştığımızdan dolayı değil, ancak bu sayede kamu medya sahipliğimizin açık erişim felsefesiyle daha iyi uyum sağlayabiliriz. Aslında, kullanıcıların küçük bir yüzdesinin Pocket Casts Plus’ı tercih edeceğini tahmin ediyoruz.” dedi. Pocket Casts 2018’de NPR, WNYC Studios, WBEZ Chicago ve This American Life tarafından satın alınmıştı.

Eğer Pocket Casts çoğu insanın paralı servisi için para ödemesini beklemiyorsa, uygulama indirmelerinde doğacak gelir kaybını nasıl telafi edeceğini bilmiyoruz. Grover, şirketinin gelecekte para kazanmayla ilgili daha fazla detay paylaşacağını kaydetti.

Pocket Casts iOS’te Apple Podcast’ler uygulamasının en büyük rakibiydi. Ancak Android için ise en iyi podcast uygulamalarından bir tanesi olarak gösteriliyordu. Ancak Google Podcasts uygulamasının çıkması ve Spotify’ın gözünü podcast dinleyicilerine dikmesi nedeniyle Pocket Casts daha fazla rakiple tanışmış oldu. Ortada birçok ücretsiz seçenek varken, insanlara podcast dinleme uygulaması satmak zor hâle gelmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER