Teknoloji

Plex’ten çevrim içi müzik dinlemek için yeni seçenekler

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

plex-cevrimici-muzik-060115

Son zamanlarda yeni nesil oyun konsolları PS4 ve Xbox One için uygulama hazırlamakla meşgul olan Plex, kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmak için müzik dosyalarına ev sahipliği yapan sunucu yazılımını yeniledi.

Plex çoktandır çevrim içi müzik dinlemeyi mümkün kılsa da, önümüzdeki haftalarda dağıtılacak yeni özellikler sayesinde müzik bölümü belli açılardan video bölümüyle eşlenmiş hâle gelecek.

Plex bundan böyle şarkıların kimlik kartını çıkarmak için Gracenote ile işbirliği yapacak. Böylelikle servis 200 milyonu aşkın şarkı için daha doğru ve daha derinlemesine veriler sağlayabilecek. Kullanıcılar diledikleri takdirde iTunes kütüphanelerindeki şarkıları, çalma listelerini ve şarkılara verdikleri puanları Plex’e aktarabilecek.

Plex Pass sahipleri bundan böyle eşleşen şarkılarının Vevo’da bulunan HD videolarını Plex üzerinden izleyebilecek. Bunlara ek olarak, şarkılarından Gracenote bilgilerinden hareketle tek bir tıkla kişiselleştirilmiş Plex çalma listeleri oluşturulabilecek. Plex kullanıcılarına çalma listeleri için çeşitli öneriler de sunacak. FLAC de dahil olmak üzere pek çok dosya tipini destekleyen Plex, desteklenmeyen dosyaları da en uygun türe çevirecek ve şarkıyı çevrim içi olarak çalabilecek.

İLGİLİ HABERLER