Eğlence

Plex ücretsiz içerik yayın servisini kullanıma açtı

plex ücretsiz yayın servisi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Plex reklam destekli yayın servisini resmi olarak açtı. Bu servis kapsamında hem büyük stüdyolardan hem de bağımsız küçük yapımcılardan filmlere, TV programlarına, dizilere ve belgesellere erişim sağlanıyor. Şirket, konuyla ilgili olarak yayınladığı blog yazısında, “Bugünden itibaren, Plex bugüne kadarki diğer ücretsiz yayın hizmetlerinden daha fazla ülkeye daha fazla içerik sunacak.” ifadesini kullandı. Plex’in ücretsiz yayın servisi Türkiye’de de çalışıyor.

Yayın servisine Plex’i destekleyen tüm cihazlardan erişilebiliyor. Eğer atlatılamayan reklamları izlemeye ilgi göstermiyorsanız, “Ücretsiz İzle” bölümünü saklayabilir ya da bunun yerini değiştirebilirsiniz. Bu tür ücretsiz servislerin ortak özelliği; birçok tanınmış filmin yanı sıra hiç duymadığınız, bilmediğiniz yapımlara da fazlasıyla rastlıyorsunuz.

Plex, mevcut medya arşivinizi kullanarak servis üzerinden film ve program tavsiyesinde bulunacaklarını kaydetti. Hollywood yapım şirketlerinin Blu-ray veya benzeri ortamlardan alınan büyük koleksiyonların bilgilerinden haberdar olacağı endişesiyle ilgili olarak şirket, “Ne Plex ne de ortaklarımız, kullanıcılarımızın kişisel medya koleksiyonlarında içerdikleri içerik veya meta verilere herhangi bir erişime veya görünüme sahip olmayacaktır.” dedi.

İçerik yayını en fazla 1080p kalitesine kadar çıkıyor. Plex, izleme sürecini cihazlar arasında eşitliyor, böylelikle cihazlar arasında hızlı şekilde geçiş yapılabiliyor. Bir cihazda kaldığınız yerden diğer cihazda devam edebilirsiniz. Şirket, “Hem klasikler hem de yeni favoriler için daha fazla eğlence sunmak istedik ve bunu, yüksek kalitede (kodlamayı umursayanlar için), kablolu TV yayınlarında görmeyi beklediğiniz reklamların yalnızca üçte birini göstererek sunmayı istedik.” şeklinde görüş belirtti.

Plex, müşterilerin Ücretsiz İzle bölümü altında iyileştirilmiş alt yazı desteği, daha iyi içerik keşfetme ve izleme listesi gibi özellikleri gelecekte göreceklerini kaydetti. Ana arşivinizde de isteğe göre başlıkların gösterilmesi durumu söz konusu olabilir.

Bu arada daha ilk baştan kullanıcıları endişelendirecek bir durum var gibi görünüyor. Plex’e göre, izleyiciler servisin ilk başında sürekli aynı reklamları izleyecekler. “İnsanlar dünyanın dört bir yanından içerik izlemeye başladıkça, daha geniş bir reklamveren yelpazesi devreye girecektir; bu da daha geniş bir olası reklamlar havuzu (ve aynı reklamı birden çok kez görme olasılığının çok düşük olması anlamına gelir).”

Netflix’te olduğu gibi, isteğe göre sunulan içeriklerin kataloğu zamanla değişebilir. Yeni içerikler gelebilir, süresi bitenler de bir süre sonra yayından kalkabilir.

Plex’in servisine sadece e-posta adresi girip bir şifre belirleyerek hemen ücretsiz üye olabilirsiniz. Filmlere ve TV programlarına baktığımızda fazla tanıdık içerik bulamadık. Web programları tarafında dikkate değer bazı içerikler var. Bununla birlikte Podcast’ler ve Tidal listeleri de ilgi çekici görünüyor. Eğer Plex iddialı konuma gelmek istiyorsa, daha fazla tanınmış başlığı zaman içinde servisine eklemesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER