Teknoloji

PlayStation VR satışları 3 milyona ulaştı

sony playstation vr2

playstation vrPlayStation VR, beklenenden yavaş başlangıcının ardından nihayet hız kazanmış gibi görünüyor. PlayStation Blog’da yayınlanan açıklamaya göre, sanal gerçeklik başlığının satışları 3 milyona ulaştı. Başlık için hazırlanan oyun ve uygulamaların toplam satış rakamı ise 21.9 milyonu buldu.

PlayStation VR sahiplerinin en çok ilgi gösterdiği oyunlar Skyrim VR, Resident Evil 7 Biohazard ve Farpoint oldu. Sony önümüzdeki aylarda yayınlanacak Creed: Rise to Glory ve Evasion’ın da merakla beklendiğini hatırlattı.

Paylaşılan rakamlar Sony için bir kutlama vesilesi olsa da, şirketin sanal gerçeklik pazarı içindeki konumu genel olarak belirsiz görünümünü koruyor. Ancak bu durum Sony’den kaynaklanmıyor.

Sony satış rakamlarını açık yüreklilikle paylaşsa da, sanal gerçeklik pazarındaki en önemli rakipleri HTC ve Oculus ketum bir tavır takınmış durumda. HTC tarafından geçtiğimiz ay yayınlanan bir blog yazısında küresel sanal gerçeklik başlığı pazarında 2018’de elde edilen toplam gelirin yüzde 35’lik kısmının şirketin kasasına girdiği belirtilmişti. Bu açıklama HTC’nin sanal gerçeklik kategorisinde lider olduğunu işaret etse de, Sony’nin performansıyla karşılaştırma yapmak mümkün olmuyor.

Facebook’un sahibi olduğu Oculus’un ise son üç ayda 229 bin Oculus Go başlık sattığı tahmin ediliyor. Ancak satılan toplam Oculus Rift sayısı konusunda somut bir öngörü bulunmuyor.

Sony 3 milyon PlayStation VR sattığını açıklayarak sanal gerçeklik pazarında pek görülmeyen bir şeffaflık hareketine imza atarken, bunun rakiplerini de etkilemesi umuluyor.

İLGİLİ HABERLER