EğlenceTeknoloji

PlayStation Returnal yapımcısı oyun stüdyosunu satın aldı

playstation housemarque

PlayStation’ın arkasındaki Sony iştiraki olan Sony Interactive Entertainment, uzun süredir iş ortaklığı yaptığı önde gelen oyun geliştiricisi Housemarque’u satın alma işlemlerini tamamladığını açıkladı. Arcade shooter oyun türündeki deneyiminin yanında teknik anlamda güçlü ve yaratıcı gücüyle bilinen Housemarque; Returnal, Nex Machina ve Alienation başta olmak üzere, şimdiye kadar PlayStation konsollarına özel sekiz oyun geliştirdi.

Son dönemde büyük beğeni toplayan PlayStation 5 özel oyunu Returnal’ın yapımcısı Housemarque, unutulmaz bir hikâyeyi kurşunların havada uçuştuğu 3D shooter türünde anlatarak adını duyurmuştu. PlayStation Studios’un küresel geliştirme operasyonuna katılan Finlandiya, Helsinki merkezli Housemarque, PlayStation Studios ailesine katılan 13. stüdyo olacak.

“Housemarque yıllardır geliştirdiği PlayStation oyunlarıyla yaratıcı kimliğini öne çıkarırken, donanımımızın gücünü de sonuna kadar kullandı” diyen Sony Interactive Entertainment Başkanı ve CEO’su Jim Ryan, “Housemarque’ın PlayStation Studios’a katılması; sektördeki en iyi oyun geliştirme ekiplerini bir araya getirerek, yepyeni deneyimleri sadece PlayStation platformunda sunma konusundaki kararlılığımızı kanıtlıyor.” dedi.

PlayStation Studios Başkanı Hermen Hulst ise Housemarque’ın sınıfının en iyi oynanışına sahip orijinal oyunlar yaratan bir stüdyo olduğuna dikkat çekti ve PlayStation Studios ailesine resmen katılmasından dolayı çok heyecanlı olduğunu belirtti. Hermen Hulst, “Sürükleyici oynanışı, unutulmaz hikayesi ve affetmeyen dünyası ile Returnal, PlayStation kitlesini büyüledi. Housemarque’ın iddialı ve yaratıcı vizyonlarını hayata geçirmek için birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.” şeklinde görüş belirtti.

Housemarque Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Ilari Kuittinen, “15 yıldır devam eden başarılı iş birliğimizi bir adım ileriye taşıyarak PlayStation Studios’a katılmaktan mutluluk duyuyoruz. PlayStation Studios’un bize tanıdığı yaratıcılığımızı keşfetme, risk alma özgürlüğü ve karşılıklı güven ile birlikte Returnal oyununu geliştirdik. Bugünden itibaren PlayStation hayranlarına yepyeni deneyimler sunmak için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Stüdyonun günlük operasyonları, Housemarque’ın mevcut yönetim ekibiyle birlikte PlayStation Studios Dış Geliştirme Ekibi tarafından yürütülecek. Sony, satın almayla ilgili şartların sözleşmeye bağlı taahhütler sebebiyle açıklanmayacağını söyledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER