EğlenceTeknoloji

PlayStation 5 hazirandan itibaren Sony’ye para kazandıracak

sony playstation 5 pro

Sony, geçtiğimiz şubat ayında PlayStation 5 satışlarından zarar ettiğini açıklamıştı. Ancak bu durum çok yakında değişecek gibi görünüyor. Sony’nin yatırımcı etkinliğinde verdiği bilgiye göre, PS5’in gelir ve giderleri haziran ayı itibarıyla eşitlenecek ve yine aynı ay içinde PS5 şirkete para kazandırmaya başlayacak.

Bu dönüşümün hızlı olduğunu söylemek gerekiyor. Sony henüz talebi bile karşılayamadan ve küresel çip kıtlığı devam ederken PlayStation 5’ten para kazanmaya başlayacağa benziyor.

Bu hesaplamanın standart PS5 için olduğunu belirtmekte fayda var. Burada Sony’nin 4K Ultra HD Blu-ray disk sürücüsü tedarik etmesi ve konsol başına 8 dolarlık lisans ücreti ödemesi gerekiyor. Satış sırasında ise 100 dolarlık bir fark koyuluyor. Disksiz PS5 dijital versiyonun daha çok mu yoksa daha az mı kârlı olduğu bilinmiyor.

playstation 5Sony PlayStation 5 ile ilgili bilgileri paylaştığı sunumunda başka önemli bilgiler de verdi. Şirket, PlayStation ekosisteminin popüler oyunlarından Uncharted 4’ün PC versiyonunun oyuncularla buluşacağını açıkladı. Sony daha fazla PlayStation oyununun PC versiyonlarını çıkaracağı sözünü de yeniden verdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER