Eğlence

PlayStation 3’e akıllı telefonla da kontrol edilebilen YouTube uygulaması geldi

Google, Sony’nin PS3 oyun konsollarında YouTube deneyimini daha düzgün şekilde yaşamak için web üzerinden erişilen özel bir YouTube arayüzünü 2009 yılında kullanıma sunmuştu. Zaman geçtikçe bu arayüz ihtiyaçları karşılayamamaya başladı, ne de olsa sadece düşük çözünürüklü videoları gösteriyordu. Nihayet bunun yerini PlayStation 3 için yine Google tarafından geliştirilmiş özel bir YouTube uygulaması alıyor.

İlk etapta Kuzey Amerika’da yayınlanması beklenen, sonrasında diğer ülkelerdeki PS3 sahipleri tarafından da indirilebilecek olan bu YouTube uygulaması PlayStation Store üzerinden dağıtılacak. Her ne kadar detaylar netleşmiş olmasa da, uygulamanın HD video desteğine sahip olacağı, kullanıcı aramak için yazı yazdıkça sonuçların anında listeleneceği tahmin ediliyor. Bunun yanı sıra abone olunan hesaplara ait videoların takibi, akıllı telefon uygulaması yardımıyla uzaktan kontrol imkanı da bu uygulamada yer alacaktır.

Aslında bu YouTube uygulamasının Google’ın çeşitli akıllı TV’lerde ve multimedya oynatıcılarında sunduğu, son günlerde incelediğimiz Philips ve ASUS ürünlerinde de yer alan YouTube Leanback uygulamasının olması muhtemel.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER