Teknoloji

Google Pixel Watch ile kullanım amaçlı farklı kayış seçenekleri tasarlıyor

google pixel watch 2

Bugünlerde piyasada gördüğümüz üstün özelliklerle donatılmış modern bir akıllı saat, genellikle değiştirilebilir kayış seçenekleriyle birlikte gelir. Google’ın da yakında yurt dışında piyasaya olan Pixel Watch için bir dizi kayış seçeneği üzerinde çalıştığı söyleniyor. 9to5Google’a göre şirket, sonbaharda piyasaya sürülmesi planlanan akıllı saat için, I/O açılış konuşmasında sergilenen de dahil olmak üzere en az yedi kayış tasarlıyor.

9to5Google Google’ın Milano tarzı bir ağ örgülü kayış, iki tür deri kayış, bir örgülü kayış, bir kumaş kayış ve bir silikon kayış üzerinde çalıştığını bildiriyor. Ayrıca iddiaya göre, Apple’ın Solo Loop’unu anımsatan gerilebilir bir seçenek üzerinde de çalışıyor. Google, Apple’ın davranışlarını takip ediyor gibi görünüyor.

İster analog ister akıllı olsun, kayışlar kişisel tarzın bir ifadesidir. Google, insanlara aralarından seçim yapabilecekleri geniş bir çeşitlilik sunmadıkça, Pixel Watch daha geniş bir kitleye ulaşmayacaktır. En güvenlisi, Google’ın standart bir 20-22 mm kayış kullanması olurdu. Bu, en azından Google’ın yükünü hafifletecek ve müşterilere mekanik veya analog saatlerle de kullanılabilecek düzinelerce şık seçenek sunacaktı.

Pixel Watch için kayışlar özel olacak

Ne var ki, Google bunu yapmıyor. Google I/O’da da görüldüğü gibi, şirket kendi tescilli ve özel kayışlarını tercih ediyor. Anlaşılan o ki, Google kendi tasarımlarına güveniyor ve kullanıcıların sunduğu seçenekler arasında ikna olmuş şekilde seçim yapabileceklerini düşünüyor.

Performans ve Wear OS 3, Pixel Watch’ın ne kadar iyi olduğunu belirlemede en büyük faktörler olacak. Bununla birlikte, farklı kayış seçeneklerinin sunulması, insanların bu saati günlük hayatta ne oranda bileklerinde taşımaya ikna olmalarında önemli bir rol oynayacaktır. Farklı kayış seçeneklerinin sunulacak olması, Google’ın akıllı saat işini bu sefer ciddiye aldığının güçlü bir işareti olarak değerlendirilebilir.

İLGİLİ HABERLER