Teknoloji

Google Pixel 8 Pro’nun kamerası da ekranı gibi DxOMark testini lider bitirdi

google pixel 8 pro

Google’ın son telefonu Pixel 8 Pro, DxOMark tarafından yapılan testlerde en iyi ekran sahibi akıllı telefon olarak değerlendirildi. Google Pixel 8 Pro’nun ekranı, renk doğruluğu ve dış mekan görünürlüğü açısından olağanüstü sonuçlar sergiledi. Benzer bir sonuç aynı sitenin kamera testinde de ortaya çıktı.

DxOMark’ın son kamera değerlendirmeleri ise Google Pixel 8 Pro’nun yüksek kamera performansını ortaya koydu. Dahili üçlü arka kamera sistemi, Android cihazları arasında en yüksek puana ulaştı.

Google Pixel 8 Pro, kamera performansı ile de fark yaratıyor

Google Pixel 8 Pro’nun kamera performansı da ekranı kadar dikkat çektiği görüldü. Cihazın üçlü arka kamera kurulumu; çözünürlüğü 50 MP olan birincil sensör, 5X optik zoom’a sahip 48 MP telefoto lens ve 48 MP ultra geniş lensi içeriyor. DxOMark’ın kamera test sonuçlarına göre, Google Pixel 8 Pro toplamda 153 puan alarak Android cihazlar arasında en yüksek puanı elde etti.

DxOMark’ın testlerinde, Google Pixel 8 Pro ile çekilen fotoğrafların doğal cilt tonlarını tutarlı bir şekilde koruduğu ve deklanşör gecikmesinin pratik olarak hissedilmediği belirtildi. Hem ana kamera hem de telefoto lenste korunan detay miktarı da dikkat çeken diğer noktalar arasında yer aldı.

Google Pixel 8 Pro’nun en iyi ekran ve kamera performansını bir arada sunması, akıllı telefon kullanıcılarının beklentilerini, özellikle üst sınıf akıllı telefon isteyenlerinkini bir üst seviyeye taşıyor. Yine üst segment akıllı telefon deneyimlerinde yeni bir standart oluşturduğunu da söyleyebiliriz. Özellikle Google, yazılım tarafında sunduklarıyla donanımlarından en iyi verimi ve performansı almayı başarıyor. Pixel 8 Pro’nun bağımsız test sonuçları da bunu gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER