Teknoloji

Pixel 8 Pro’nun termal sensör teknolojisi gözler önüne serildi

google pixel 8 pro

Google’ın yeni amiral gemisi Pixel 8 Pro, iFixit tarafından parçalarına ayrılarak detaylı bir şekilde incelendi ve bu inceleme, telefonun ekranının altında yer alan yeni sıcaklık algılama teknolojisinin yanı sıra diğer bileşenler hakkında ilginç bilgiler sunuyor. Pixel 8 serisinin standart modeli de daha önce parçalarına ayrılıp ayrıntılı bir şekilde incelenmişti. Bu yeni deneyim ise, 999 dolarlık Pixel 8 Pro modelinin iç yapılandırmasını ve farklılıklarını gözler önüne seriyor.

Pixel 8 Pro’nun termal sensörleri

iFixit’den Shahram Mokhtari, incelemeye Pixel 8 Pro’nun ekranını bir ısı matı, bir mengene ve bir seçici kullanarak çıkararak başladı. Ekranı cihazdan ayırdıktan sonra, Mokhtari 5G mmWave anten kablosunu geriye doğru katladı ve ana çerçeveyi söktü. Bu aşamadan sonra, Mokhtari 5.050mAh kapasiteli bataryayı bileşenin altındaki plastik sekmeleri çekerek çıkarmaya çalıştı.

pixel 8 pro ifixit

iFixit, Pixel 8 Pro’nun kamera kurulumunu gözler önüne seriyor. Ancak Mokhtari de, PBKreviews YouTube kanalının Pixel 8’i sökerken karşılaştığı sorunla karşılaştı. Hem iFixit hem de PBKreviews, bataryanın yapıştırıcısını izopropil alkol kullanarak gevşetmeyi tercih etti. Bunun tamamlanmasının ardından, Mokhtari Pixel 8 Pro’nun kamera dizilimini söktü, bu da 50MP ana kamera, 48MP ultra geniş açılı lens ve 48MP teleskopik lensi ortaya çıkardı.

Pixel 8 Pro’ya özgü olan termometre özelliği de bu incelemenin bir diğer önemli kısmıydı. Mokhtari, bu bileşene süper yakınlaştırılmış bir bakış sunuyor, ancak dört dairesel sensörden başka bir şey gözükmüyor. Telefon tamamen bir araya getirildiğinde, sıcaklık sensörünü cihazın arkasındaki kamera çubuğunun içinde bulabilirsiniz. Bu sensör, yüzeylerin doğru sıcaklık okumalarını sağlamak amacıyla tasarlanmış, vücut sıcaklığı okumaları ise FDA (Amerikan İlaç Dairesi) onayını bekliyor.

iPhone 15’in aksine, Mokhtari Pixel 8 Pro’nun bileşenlerinin yazılım tarafından kilitlenmediğini belirtiyor, bu da yeni bileşenleri doğrudan Google’dan satın almak zorunda olmadığınız anlamına geliyor. Ayrıca Googl,e Pixel 8 ve 8 Pro için yedi yıl Android güncellemesi vaat ediyor. Ancak şirket, Gece Görüşü ve Zoom Enhance gibi bazı özellikleri yalnızca Pixel 8 Pro’ya özel tutarak, bu vaadin biraz daha az anlam ifade etmesine neden oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER