Teknoloji

Pixel 7 Pro için hazırlanan görseller çarpıcı detayları gösteriyor

google pixel 7 pro

Google geçtiğimiz yıl tanıttığı Pixel 6 serisiyle birlikte telefonlarında kendi tasarımı olan Tensor işlemcisini kullanmaya başlamıştı. Bu işlemcinin performansı ve güç tüketimi için şimdiye kadar gelen yorumlar oldukça iyi. Dolayısıyla Google’ın Pixel 7 serisinde de Tensor işlemcisini (muhtemelen yeni ve daha güçlü bir versiyonunu) kullanması bekleniyor. Bu serinin amiral gemisi olacak olan Pixel 7 Pro için hazırlanan yeni görseller hem gök mavisi renk seçeneğini hem de dikkat çekici detayları gösteriyor.

Görsellere bakıldığında Pixel 7 Pro’nun bir önceki neslin tasarım dilini sürdüreceği görülüyor. Telefonda ön kameranın yine ekranın orta üst kısmındaki deliğe yerleştirilmesi bekleniyor. Arka kamera modülünün ise uzun bir şerite yatay şekilde yerleştirileceği görülüyor. Kamera deliğinin küçük olması ve ekran çerçevesinin inceliği de göze çarpan bir diğer nokta oluyor.

Pixel 7 Pro’nun arka kamera modülünde periskop telefoto sensörün varlığı da dikkat çekiyor. Bu sensörün varlığının telefoto performansını artıracağını tahmin etmek pek zor değil. Telefonda ikinci nesil Tensor işlemciye eşlik edecek RAM seçeneklerinin 12 GB’a kadar uzanması bekleniyor. Dahili depolama alanı seçeneklerinin ise 128 ve 256 GB olması öngörülüyor.

Telefona enerjisini verecek pilin kapasitesi belirsizliğini koruyor. Mevcut Pixel 6 Pro’da 5000 mAh pil bulunuyor. Bu pil 23W hızlı şarj desteğine sahip. 7 Pro’da pil kapasitesinin aynı kalması, ancak şarj hızının artması sürpriz olmayacaktır.

Google Pixel 7 ve Pixel 7 Pro kutularından Android 13 yüklü şekilde çıkacak ilk cihazlar olacak. Bu işletim sisteminin de bazı ekstra özellikleri beraberinde getirmesi muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER