Teknoloji

Pirelli lastik şeklinde Bluetooth hoparlör üretti

pirelli lastikPirelli taşıt lastiği pazarının önde gelen şirketleri arasında yer alıyor. Şirket bu şöhretini başka bir alana daha taşımak istiyor gibi görünüyor. Pirelli lastik şeklinde bir Bluetooth hoparlör üreterek kendisi için yeni bir alana merhaba diyor.

Pirelli P Zero Sound adını taşıyan Bluetooth hoparlör, bir Formula 1 arabasının lastiği gibi görünüyor. Normal lastiğin yarı boyutundaki hoparlör, masaüstü kullanıma da uygun gibi görünüyor.

P Zero Sound, Formula 1 takımlarının aerodinamik rüzgar tüneli testlerinde kullandığı daha küçük boyutlu lastikle aynı kalıptan çıkıyor. Hoparlörün üretimini merkezi İtalya’nın Modena şehrinde bulunan “iXoost” isimli şirket gerçekleştiriyor. iXoost, motor sporları temalı ses ürünleri üretmesiyle tanınıyor.

32.7 cm. çapındaki P Zero Sound, tartıda 9.5 kilogram çekiyor. 100 watt amplifikatör, Bluetooth 4.0 AptX kablosuz bağlantı desteği, 100 mm. midwoofer ve 25 mm. tiz hoparlörü, P Zero Sound’un özellikleri arasında bulunuyor.

Pirelli lastik şeklindeki hoparlörü için yüksek bir fiyat belirledi. P Zero Sound’u satın almak isteyenlerin 2 bin 400 avro ödemesi gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER