Manşetler

Pinterest aylık 100 milyon kullanıcı sayısına ulaştı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

pinterest-logo-210313

Pinterest önemli bir kilometre taşını geride bıraktı ve aylık 100 milyon kullanıcı sayısına ulaştı. Bu başarıyı resmi blogu üzerinden açıklayan şirket, ilk defa kullanıcı sayısına ilişkin bir veriyi kamuoyuyla paylaşmış oldu.

Pinterest 100 milyon kullanıcıya ulaşsa da, bunların yüzde 70’lik kısmının her ay panolarına bir şey yerleştirdiği veya panolarda bulunan paylaşımlardan birine tıkladığı belirtildi. Bu da Pinterest’in aylık aktif kullanıcılarının yüzde 30’luk kısmının biraz ”pasif” durumda kaldığını gösteriyor.

Yine de, 100 milyon aylık kullanıcının oldukça büyük bir rakam olduğu rahatlıkla söylenebilir. Karşılaştırma yapıldığında ise Pinterest’in önünde uzun bir yol olduğu görülüyor. Halihazırda Twitter’ın aylık 316 milyon kullanıcısı bulunuyor. Geçtiğimiz yıl 100 milyon aylık kullanıcıya ulaşan Snapchat’in ise bu rakamı ikiye katladığı düşünülüyor.

Pinterest ise büyüme hızından memnun gözüküyor. Şirket tarafından Quartz’a yapılan açıklamada toplam kullanıcı sayısının son 18 ayda ikiye katlandığı belirtilirken, toplam kullanıcıların yüzde 45’ini ABD dışındaki kullanıcıların oluşturduğu ifade edildi. Pinterest’in piyasa değeri geçtiğimiz mart ayında 11 milyar dolar olarak ölçülmüştü.

İLGİLİ HABERLER