Teknoloji

Picturelife satışından 18 ay sonra kapılarını kapatıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

picturelifeBundan dört yıl önce faaliyete geçen fotoğraf depolama uygulaması Picturelife, geçtiğimiz yıl dijital medya şirketi Streamnation tarafından satın alınmıştı. Servis, abonelerine gönderdiği bir e-postayla “değişen ekonomik koşullar”ın yarattığı ortam nedeniyle kapılarını kapatacağını açıkladı. Üyeler diledikleri takdirde serviste sakladıkları fotoğraflarını SmugMug’a aktarabilecek. Ücretli bir fotoğraf depolama servisi olan SmugMug’ın hedef kitlesinde yarı profesyonel ve profesyonel fotoğrafçılar bulunuyor. SmugMug’a geçiş yapan kullanıcılar fotoğraflarını görüntülemek veya indirmek için herhangi bir ücret ödemeyecek.

Picturelife yola akıllı telefonların giderek artan fotoğraf hacmini düzenleme iddiasıyla çıkmıştı. Aynı dönemde faaliyete geçen Everpix ve Loom gibi servislerle benzer bir akıbeti paylaşan şirket, ücretli kullanıcı tabanını gerçekleştirmekte sıkıntı yaşamıştı. Google, Apple ve Amazon gibi büyük şirketlerin de uygun fiyatlı veya ücretsiz fotoğraf depolama çözümleri sunması, bu servislerin işini biraz daha zorlaştırmıştı.

Picturelife Deezer’ın kurucularından Jonathan Benassaya tarafından satın alınmıştı

İşlerin zorlaştığı bir dönemde şirketi, çevrim içi müzik servisi Deezer’ın da kurucularından biri olan Jonathan Benassaya satın almıştı. Servisi, medya merkezi olarak konumlandırdığı Streamnation’ın içine entegre eden Benassaya, için işler pek de beklediği gibi gitmedi. Streamnation’a yatırımcı arayışından eli boş ayrılmasının ardından medya merkezini sonlandıran Deezer kurucusu, daha sonrasında mesaisini Picturelife kullanıcılarını transfer edebileceği başka bir platform bulmaya adamıştı. SmugMug ile varılan anlaşmayla birlikte bu süreç de son buldu ve servisin kapatılacağı resmen açıklandı.

İLGİLİ HABERLER