Teknoloji

2015 model tüm Philips TV’ler Android Lollipop ile birlikte gelecek

philips-tv-android-050115

Philips TV’lerin üreticisi TP Vision, 2015 model televizyonlarının tamamının Android Lollipop işletim sistemiyle birlikte geleceğini açıkladı. Philips’in Full HD ve 4K Ultra HD modellerinin her birinde Google Play Store erişimi ve özel olarak hazırlanan Philips Smart TV uygulamaları bulunacak.

Android Lollipop’un yeni Philips televizyonlarında işletim sistemi olarak kullanılması, büyük ekranları kendileri için yeni bir potansiyel olarak gören yazılımcılar için de yeni fırsatlar sunuyor. Televizyona uygulama hazırlamak için de aynı Yazılım Geliştirme Araçseti’nin kullanılması da yazılımcıların işini kolaylaştırıyor.

TP Vision’ın akıllı televizyon biriminin yöneticisi Albert Mombarg, Android’in büyük ve hızla gelişen ekosisteminin öncülerinden biri olarak ellerini güçlendirmeyi planladıklarını ifade etti. Mombarg yazılımcıların uygulamalarını televizyonların da aralarında bulunduğu farklı cihazlara rahatça uyarlayabileceklerinin altını çizdi. Android Lollipop’un varlığıyla birlikte Philips TV’lerin arayüzünün de önemli ölçüde gelişmesi öngörülüyor.

Philips’in Android TV’leri ilk olarak Avrupa’da, daha sonra da Latin Amerika pazarında satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER