Teknoloji

Philips Spotify destekli çoklu oda hoparlörleriyle Sonos’a rakip oluyor

philips-spotify-1

Sonos’un çoklu oda ses sistemlerindeki rakiplerinin arasına bir yenisi daha eklendi. Spotify Connect platformuna dahil olan Philips, Spotify destekli yeni çoklu oda ses sistemlerini görücüye çıkardı. Farklı odalarda aynı şarkıları çalmak için kullanılabilen Philips Spotify SW700M ve SW750M, bağımsız bir hoparlör olarak da işleyebiliyor. Philips Spotify hoparlörlerin Sonos’a karşı dezavantajıysa aynı anda sadece dört hoparlörün birlikte gruplanabilmesi. Sonos için bu sayı 32’ye kadar çıkabiliyor.

Ancak Philips’in fiyat politikası bu dezavantajı ortadan kaldırabilecek gibi duruyor. SW700M’nin Birleşik Krallık satış fiyatı 89.99 pound olarak belirlenirken, daha gelişmiş bir model olan SW750M için 129.99 dolar ödemek gerekiyor. Sonos PLAY:1 ise Birleşik Krallık’ta 169.99 pound karşılığında satılıyor. Bu da Philips Spotify hoparlörlerinin sahip olduğu fiyat avantajını ortaya koyuyor.

philips-spotify-2

Hoparlörlerin kontrolü Spotify uygulaması ve hoparlörlerin üzerinde bulunan fiziksel tuşlarla sağlanıyor. Philips’in SpeakerSet uygulamasıysa kurulum ve farklı birimleri gruplamak için kullanılıyor. Spotify Connect servisinden faydalanmak için Spotify Premium abonesi olmak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER