Teknoloji

Philips Hue şirketi ışıkla veri iletimi yapan Truelifi ürün serisini tanıttı

philips hue signify truelifi

Hue markalı akıllı lambaları üreten ve daha önce Philips Lightning adıyla bilinen Signify adlı şirket, önemli bir yeniliğin duyurusunu yaptı. Truelifi, internet iletimli yeni nesil Li-Fi lambaları barındırıyor.

Truelifi lambalar dizüstü bilgisayar gibi cihazlara, 4G veya Wi-Fi gibi radyo sinyalleri yerine ışık dalgalarını kullanarak veri iletimi yapıyor. Saniyede 150 megabite varan hızlara ulaşmak mümkün oluyor. Ürün serisi hem yeni lambalardan hem de mevcut lambalara eklenebilen alıcılardan oluşuyor. Bu teknoloji iki sabit noktayı, 250 Mbps’ye varan veri hızlarıyla kablosuz olarak bağlamak için de kullanılabiliyor.

Aydınlatma çözümleri konusunda lider bir şirket olan Signify, bu çözümle başlangıçta evler yerine ofis binaları ve hastaneler gibi, daha geniş bir kullanıcı kitlesine erişme ihtiyacı hisseden yapıları hedefliyor.

Li-Fi teknolojisi birkaç yıldır hayatta, ancak şimdiye kadar bu teknolojinin kullanışlı bir uygulamasını göremedik. Dizüstü bilgisayar veya akıllı telefon gibi çoğu internet bağlantılı cihazın Li-Fi üzerinden sinyal alabilmesi için harici adaptöre ihtiyacı var. Hatta alıcı gölgede kaldığında sinyalin engellenmesi durumu söz konusu oluyor. Signify, Truelifi ürünlerinden Li-Fi sinyalinin alınabilmesi için dizüstü bilgisayara USB erişim anahtarı aygıtının takılmasının gerekli olduğunu söylüyor.

Ne var ki, doğru koşullarda veri iletimi için radyo sinyalleri yerine Li-Fi kullanımının avantajları var. Örneğin, hastaneler gibi, radyo frekanslarının hassas makinelerle girişim yapabileceği hassas alanlarda kullanımı daha uygun oluyor. Li-Fi sinyalleri kolaylıkla engellense de, bu dezavantaj güvenlik uygulamalarının yararına olabilir. Ne de olsa, ağın nerelere yayılacağını pratik biçimde kontrol etme imkanına sahip oluyorsunuz.

İLGİLİ HABERLER