Teknoloji

Phase One 100 megapiksel medium format kamerasını tanıttı

Phase One 100 megapiksel

Medium format fotoğrafları 60 megapiksel çözünürlüğün üstüne çıkarmak genellikle bir seferde birden fazla fotoğraf çekmek gibi bazı hileler gerektiriyor. Ancak Phase One 100 megapiksel çözünürlüklü yeni XF 100MP kamera sistemine sahip olanların böyle hilelere ihtiyacı olmayacak.

Adından da anlaşılacağı üzere, bu donanım 100 megapiksellik tam donanımlı ve Sony ile işbirliği dahilinde geliştirilen CMOS sensör barındırıyor. Bu sensör ile tek çekimde yüksek miktarda detay yakalanabiliyor. Ayrıca bu, daha zengin 16-bit renk çıkışı veren ilk CMOS sensörü olma özelliğine sahip. Phase One da 14-bit kameralarda eksik olan doğal görünümün bu kamerayla sunulabileceğini öne sürüyor. Mükemmel ışıkta çekim yapmak da gerekmiyor, çünkü ISO 50-12800 aralığında, Phase One’ın deyimiyle “temiz” çekimler yapılabiliyor.

XF 100MP yurt dışında, akılları baştan çıkaracak, Hasselblad ve Leaf makinelerle çekim yapanların bile kolaylıkla yatırım yapamayacağı bir fiyattan satışa sunuluyor. 48 bin 990 dolar fiyata sahip olan bu üst sınıf kamera her bir detayı yakalamak isteyen ve yeterli parası da olan fotoğrafçıları hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER