Manşetler

Peter Chou kurucusu olduğu HTC ile yollarını ayırıyor

peter chouPeter Chou, Cher Wang ile birlikte kurduğu HTC ile yollarını ayırıyor. Uzun yıllar boyunca HTC’nin CEO’luğunu yürüten Chou, geçtiğimiz yıl bu görevi şirketi birlikte kurduğu Cher Wang’e devretmişti. Wang, geçtiğimiz yıldan bu yana HTC’nin başkanlığını ve CEO’luğunu birlikte yürütüyor.

HTC adını Sony Xperia X1, Nexus One ve T-Mobile G1 gibi telefonların sözleşmeli üreticisi olarak duyurmuştu. Bu yolla edindiği tecrübeyi kendi ürünleri için kullanma yoluna giden HTC, 2008’de Touch Diamond ve Touch Pro telefonlarını piyasaya sürmüştü. Windows Mobile işletim sistemiyle çalışan telefonlar, o dönemde iPhone’da bulunan veya bulunmayan pek çok özelliği bünyesinde barındırıyor.

HTC, 2008’de Android işletim sistemli ilk telefonu G1’i tanıtmıştı. Bu telefonu büyük ilgi gören Droid Incredible, EVO 4G ve ThunderBolt modelleri izlemişti. Bu dönemde şirketin Tayvan Borsası’nda işlem gören hisselerinin değeri 40.37 dolara kadar çıkmıştı. Bu rakam, şirket için zirve olmuştu.

Peter Chou CEO’luğu geçtiğimiz yıl bırakmıştı

One X serisinin beklenen başarıyı yakalayamamasının ardından şirket, yeni bir tasarım diline geçiş yaptı. One M7 ve One M8 etkileyici tasarımlara sahip olsalar da, HTC bulunduğu girdaptan çıkmayı başaramamıştı. Peter Chou’nun pazarlama konusundaki yanlış tercihleri de şirket için işlerin daha da kötüleşmesine neden olmuştu. Chou, bu başarısızlığın ardından pazarlama ve bazı alanlardaki görevlerini Cher Wang’e bırakmıştı. HTC kurucusu, geçtiğimiz yılın mart ayı itibarıyla CEO unvanını da yol arkadaşına teslim etmişti.

Chou’nun HTC sonrasındaki dönemde nelerle meşgul olacağı henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER